Konferencja European Compliance & Ethics Institute SCCE okazją do zapoznania się z zagadnieniami międzynarodowej zgodności

17.12.2019, 12:42aktualizacja: 17.12.2019, 12:42

MINNEAPOLIS, 17 grudnia 2019 r. /PRNewswire/ -- Kwestie dotyczące zgodności i etyki mają wpływ na reputację, wyniki finansowe i sukces każdej organizacji. Bycie na bieżąco z najnowszymi przepisami, strategiami i rozwiązaniami jest ogromnie ważne dla europejskiej społeczności zgodności.

W trakcie 8. dorocznej konferencji European Compliance & Ethics Institute (ECEI), która odbędzie się w dniach 16 do 18 marca w Amsterdamie, specjaliści do spraw zgodności z całej Europy i innych części świata będą stawiać czoła wyzwaniom zgodności, rozważać najlepsze praktyki i dzielić się narzędziami usprawniającymi działania związane ze zgodnością.

„Koncerny wielonarodowe muszą mierzyć się ze znacznymi i - zdawałoby się - nie do pokonania wyzwaniami związanymi ze zgodnością i etyką – skomentował Gerry Zack, główny dyrektor wykonawczy SCCE i HCCA. – Nasze doroczne wydarzenie jest szansą dla branży do podjęcia współpracy i podzielenia się pomysłami i rozwiązaniami wśród specjalistów do spraw zgodności na wszystkich poziomach, a przy tym ma charakterystyczną, europejską perspektywę” – dodał dyrektor.

Konferencja ECEI obejmuje ponad 30 sesji i grup dyskusyjnych dotyczących wyzwań zgodności międzynarodowej, w tym walki z korupcją, wdrażania międzynarodowej zgodności handlowej, oceny dojrzałości kultury zgodności, zarządzania kryzysami, przeprowadzania śledztw i zgodności z opieką zdrowotną.

Wybrane sesje generalne:

- „The SFO: Current Priorities and Future Directions" - Matthew Wagstaff, dyrektor ds. przestępstw i korupcji, oddział A brytyjskiego urzędu ds. przestępstw gospodarczych Serious Fraud Office,

- „From Crisis to an Electric Future – Inside the Cultural Transformation of One of the Largest Companies in the World" - dr Kurt Michels, główny dyrektor zgodności, Volkswagen Group,

- „Staying Positive in the Face of Obstacles" - Karina Hollekim, zawodowa narciarka i skoczka B.A.S.E.

Na stronie www.corporatecompliance.org/2020ECEI można znaleźć dodatkowe informacje i zarejestrować się na konferencję.

O SCCE

Society of Corporate Compliance and Ethics (SCCE) to organizacja członkowska non-profit zrzeszająca specjalistów w zakresie zgodności i etyki. Od 2004 r. organizacja SCCE promuje etyczne praktyki i standardy zgodności w celu promocji długofalowego sukcesu i spójności organizacji na całym świecie i we wszystkich branżach. Siedziba organizacji znajduje się w Minneapolis w stanie Minnesota. Organizacja SCCE zrzesza ponad 7500 członków w ponad 100 krajach na całym świecie.

SCCE organizuje ponad 40 konferencji edukacyjnych w roku, a także ma w swojej ofercie cotygodniowe konferencje internetowe, publikacje, zasoby szkoleniowe, certyfikaty i możliwości nawiązywania kontaktów w celu rozwijania kariery i programów.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/587233/Society_of_Corporate_Compliance_Logo.jpg

Więcej informacji o SCCE można znaleźć na stronie www.corporatecompliance.org lub pod numerem 888.277.4977.

Źródło: Society of Corporate Compliance and Ethics (SCCE)

Data publikacji 17.12.2019, 12:42
Źródło informacji PR Newswire