Great Wall Motor debiutuje na targach motoryzacyjnych w Indiach w ramach szerzenia strategii globalizacji

05.02.2020, 17:14aktualizacja: 05.02.2020, 17:14

Nowe Delhi, 5 lutego 2020 r. /PRNewswire/ -- Dnia 5 lutego w Delhi w Indiach rozpoczęły się 15. targi motoryzacyjne. Bazując na motywie przewodzenia światu przez inteligencję, firma Great Wall Motor (601633.SS/02333.HK), znany na całym świecie producent modeli SUV i pickup, przeprowadziła na wydarzeniu premierę marek Haval i Great Wall EV. Targi były też okazją do zaprezentowania konsumentom w Indiach bogatej linii produktów i wiodących technologii firmy. Obecność firmy Great Wall na targach jest symbolem oficjalnego jej wejścia na indyjski rynek.

Marka Haval, globalny lider w segmencie samochodów SUV z siedzibą w Chinach, nie tylko zorganizowała międzynarodowy debiut modelu Concept H i debiut Vision 2025 w Indiach, ale także zaprezentowała luksusowe, inteligentne modele SUV – F7, F7x, F5 i H9 – które cieszą się solidną reputacją na całym świecie. Niezależnie działająca marka pojazdów elektrycznych Great Wall EV należąca do Great Wall Motor wyeksponowała dwa produkty flagowe: EV R1 i EV iQ.

Zgodnie ze strategią na indyjski rynek firma Great Wall Motor planuje zaistnienie w kraju przez badania i rozwój, produkcję, dostawy i sprzedaż.

Firma Great Wall Motor przewiduje modernizację centrum badań i rozwoju w Bangalore w celu skupienia się na produkcji inteligentnych i bezpiecznych pojazdów na potrzeby indyjskich konsumentów, jednocześnie zwiększając poziom inwestycji w lokalne badania i rozwój. W zakresie produkcji firma przyspieszy nabycie zakładu Talegaon od GM India w celu utworzenia dziesiątej na świecie fabryki samochodów obejmujących cały proces i dalszej lokalizacji produkcji. Ponadto Great Wall Holdings Group zainwestuje w produkcję akumulatorów samochodowych w Indiach przez utworzenie kompletnego system łańcucha dostaw. Marka Haval wprowadzi do kraju pełną gamę modeli SUV, natomiast Great Wall EV wejdzie na rynek z szeregiem modeli podróżnych i osobistych. Poza sprzedażą w Indiach firma Great Wall Motor będzie także eksportować samochody produkowane w indyjskich zakładach do innych krajów.

Ogólnie rzecz ujmując, ekspansja na indyjskim rynku nie tylko wesprze realizację globalnej strategii Great Wall Motor, ale także zwiększy konkurencyjność firmy w międzynarodowej branży motoryzacyjnej w przyszłości.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1086557/Great_Wall_MOtor_Expo.jpg

Źródło: Great Wall Motor