PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLU ZAGRANICZNEGO BALTONA SA (20/2020) Aktualizacja informacji nt. składu Rady Nadzorczej Spółki

03.03.2020, 18:42aktualizacja: 03.03.2020, 18:42

Raport bieżący 20/2020

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 16/2020 z 26 lutego 2020 roku oraz w związku z wpłynięciem od Przedsiębiorstwa Państwowego "Porty Lotnicze" [PPL] zawiadomienia, o którym Przedsiębiorstwo Handlu Zagranicznego "Baltona" S.A. [Emitent lub Spółka] informował w raporcie bieżącym nr 19/2020 z dnia 3 marca 2020, Zarząd Emitenta zgodnie z literalnym brzmieniem Uchwały nr 4 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 26 lutego 2020 roku w sprawie zmiany w składzie Rady Nadzorczej oraz ustalenia liczby członków Rady Nadzorczej nowej kadencji, informuje iż ww. uchwała weszła w życie.

Mając powyższe na uwadze, na podstawie postanowień ww. uchwały z chwilą wpłynięcia powyższego zawiadomienia:

- ze składu Rady Nadzorczej Spółki odwołani zostali Gregory Armstrong, Carlo Bernasconi, Ayyaswamy Choodamani, Paweł Deptuła, Robert Andrzej Jędrzejczyk oraz Sebastian Piotr Mikosz;

- w skład nowej kadencji Rady Nadzorczej Spółki powołani zostali Artur Bartoszewicz, Krzysztof Maksymik, Przemysław Błażej Nagórski, Magdalena Luiza Przybysz oraz Andrzej Zelek.

Informacje nt. wykształcenia, kompetencji oraz doświadczenia zawodowego nt. powołanych osób nadzorujących zostały zaprezentowane w raporcie bieżącym nr 16/2020 z 26 lutego 2020 roku a pozostałe informacje nt. wskazanych powyżej powołanych osób Rady Nadzorczej zostaną przekazane do publicznej wiadomości w odrębnym raporcie bieżącym po uzyskaniu przez Spółkę stosownych oświadczeń.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz