Przelewy24 wspiera poznański szpital w walce z koronawirusem

23.03.2020, 13:43aktualizacja: 23.03.2020, 13:43

Przelewy24
Serwis Przelewy24 przekazał 100 000 zł dla Szpitala Miejskiego im. Józefa Strusia w Poznaniu, na czas epidemii przekształconego w szpital zakaźny.

„Obecnie należy nieść pomoc tym, którzy codziennie walczą o zdrowie i życie pacjentów, czyli dla służb medycznych. Przelewy24 dołącza do walki z epidemią poprzez przekazanie dla szpitala darowizny. Nie tylko my podjęliśmy takie działania, wiele firm wspiera szpitale i personel medyczny. Wierzymy, że takie wsparcie doprowadzi do jak najszybszego zakończenia tej trudnej sytuacji” - tłumaczy prezes Zarządu Piotr Kurczewski.

Firma wdrożyła także odpowiednie procedury i mechanizmy mające na celu przygotowanie pracowników do radzenia sobie z ewentualnymi zakłóceniami działalności związanymi z COVID-19 oraz do zarządzania nimi. Wprowadzono program zmniejszający prawdopodobieństwo wpływu pandemii na działalność spółki. Dzięki temu zachowana została ciągłość działania serwisu Przelewy24.

Przelewy24: Serwis Przelewy24 od 16 lat współtworzy polską branżę e-commerce. Wyznacza trendy, dostarczając największą na rynku liczbę rozwiązań płatniczych dopasowanych do każdego biznesu. Najwyższy poziom usług zapewniają także stale ulepszane rozwiązania informatyczne oraz polityka bezpieczeństwa. Operator obsługuje zarówno największe firmy, jak i małe e-biznesy, oferując ponad 350 metod płatności.

KONTAKT:

Magdalena Grablewska