BEST SA (6/2020) Podjęcie przez Zarząd Emitenta uchwały w przedmiocie rozpoczęcia skupu obligacji własnych

23.04.2020, 09:50aktualizacja: 23.04.2020, 09:50

Raport bieżący 6/2020

Zarząd BEST S.A. z siedzibą w Gdyni (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym podjął uchwałę w przedmiocie rozpoczęcia skupu własnych, zdematerializowanych obligacji o wartości nominalnej dla jednej obligacji wynoszącej 100,00 zł, wyemitowanych przez Emitenta na podstawie uchwał Zarządu Emitenta i będących w obrocie na rynku Catalyst (regulowanym lub w Alternatywnym Systemie Obrotu) (Obligacje).

Skup Obligacji nastąpi w celu ich umorzenia na podstawie art. 76 ust. 1 ustawy z dnia 15 stycznia 2015 r. o obligacjach. Emitent zastrzega sobie prawo do wielokrotnego realizowania skupu Obligacji w terminie do dnia 31 sierpnia 2020 r. Umarzanie Obligacji następować będzie po ich wartości nominalnej, nie później niż do dnia 31 sierpnia 2020 r

Skup Obligacji może być realizowany w ramach obrotu giełdowego lub poza nim.

Łączna wartość przeprowadzonych transakcji skupu Obligacji nie przekroczy 5 mln zł.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz