Andrea Bocelli królem duetów

09.06.2020, 14:48aktualizacja: 09.06.2020, 14:48

Prestige MJM/Andrea Bocelli (1)
Ariana Grande, Céline Dion, Ed Sheeran, Dua Lipa, Matteo Bocelli czy Sarah Brightman – to zaledwie początek długiej listy artystów, którzy zaśpiewali z Andreą Bocellim. Duety wychodzą temu włoskiemu tenorowi nadzwyczaj dobrze, o czym świadczą pierwsze miejsca na listach światowych list przebojów. Polska publiczność będzie miała okazję wysłuchać Andrei Bocellego i jego gości 21 sierpnia przyszłego roku na PGE Narodowym.

Która z piosenek zaśpiewanych przez Andreę Bocellego z innym artystą jest najlepsza? Dziennikarz Maciej Dowbor twierdzi, że mimo wielu doskonałych duetów Andrei Bocellego, żaden nie jest w stanie dorównać temu z Sarah Brightman w kultowym przeboju o operowym zabarwieniu „Time To Say Goodbye”. Z kolei Marek Niedźwiecki, uważa, że to wielkie wyzwanie dla Eda Sheerana, iż pojawił się obok Andrei Bocellego: „Myślę, że Ed Sheeran poradził sobie świetnie, jak ze wszystkim, co do tej pory robi” – mówi dziennikarz muzyczny.

Każda współpraca Andrei Bocellego jest dokładnie przemyślana i muzycznie doskonała, czyli wprost skazana na sukces! A czy jest jakiś polski artysta, z którym włoski tenor mógłby zaśpiewać w duecie? Propozycji jest kilka. Koniecznie trzeba to sprawdzić w materiale wideo:

Koncert Andrei Bocellego odbędzie się 21 sierpnia 2021 roku na PGE Narodowym. Wystąpi tam u boku swoich gości., z towarzyszeniem orkiestry i chóru. Bilety zakupione dotąd na to wydarzenie zachowują ważność. Można je także kupować za pośrednictwem strony bilety.imprezyprestige.com.

embeduj wideo
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE