Marka Jeep® świętuje swoje 80-lecie wyjątkowymi modelami z edycji specjalnej

25.09.2020, 13:34aktualizacja: 25.09.2020, 13:34

FCA Polska
W roku 2021 Jeep obchodzić będzie 80-lecie swojej historii i roli lidera w branży samochodów z napędem 4x4, będzie to dla marki rok szczególny.

Powstały w 1941 roku Jeep od zawsze był pionierem w nowych segmentach i nowych technologiach. Jego legenda rozpoczęła się od Willysa MB, pierwszego masowo produkowanego samochodu z napędem na cztery koła, a kontynuowana była w 1949 roku wraz z wprowadzeniem na rynek pierwszego sportowego pojazdu użytkowego (SUV-a) Willysa Wagon z napędem 4x4.

W Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce (rynki EMEA) obchody 80. rocznicy potrwają przez cały 2021 rok - na początek stycznia przewidziane są specjalne wydarzenia, organizowane w celu przybliżenia marki i jej dziedzictwa klientom i fanom. Ten ważny etap zostanie także uczczony wprowadzeniem na rynek modeli z edycji specjalnej powstałych z okazji 80. rocznicy.

Samochody będą cechowały się wyrazistym wzornictwem, wewnątrz i na zewnątrz, w tym charakterystycznymi siedzeniami, unikalnymi kołami i specjalnymi jubileuszowymi emblematami. Napędzane silnikami spalinowymi i z hybrydowym napędem Plug-in, będą oferować zaawansowaną technologię i systemy bezpieczeństwa oraz zapewniać niezrównane możliwości jazdy 4x4. Modele z edycji specjalnej z okazji 80. urodzin marki pojawią się w Salonach Jeepa na całym regionie EMEA w końcu 2020 roku i na początku 2021 roku.

Świętując 80-lecie swojego istnienia, marka Jeepa wkracza w kolejny, ekscytujący etap swojej legendarnej historii. Wprowadzenie na rynek w lecie br. Jeepa Renegade`a 4xe i Compassa 4xe, pierwszych w regionie EMEA samochodów Jeep z technologią hybrydową Plug-in oraz debiut w Detroit w pierwszym tygodniu września hybrydowego modelu Jeep Wrangler 4xe, dodatkowo podkreślają zaangażowanie marki w proces elektryfikacji. W ciągu najbliższych kilku lat zelektryfikowana opcja będzie dostępna dla każdego modelu wielokrotnie nagradzanej gamy SUV-ów Jeepa. Jest to zgodne z ambicjami marki, by zdobyć pozycję lidera w dziedzinie przyjaznych dla środowiska technologii dotyczących mobilności.

Wszystkie zelektryfikowane modele Jeepa ozdobione emblematem 4xe, będą ukierunkowane na wydajność, osiągi, odpowiedzialność za bezpieczeństwo i środowisko, możliwości terenowe 4x4 i zaufanie kierowcy. Jeepy 4xe reprezentują nowoczesną wizję możliwości zapewniających najlepszą jak dotąd równowagę między osiągami, przyjemnością z jazdy i poszanowaniem środowiska.

Więcej informacji na temat edycji specjalnych przygotowanych z okazji 80. rocznicy powstania marki Jeep, które zostaną wprowadzone na rynek w regionie EMEA można będzie znaleźć na stronie internetowej Jeepa http://www.media.fcaemea.com/em-en/jeep w momencie premiery modeli na poszczególnych rynkach, której data może różnić się w zależności od rynku. Komunikat prasowy opublikowany na stronie FCA North America Media (http://media.fcanorthamerica.com) zawiera informacje o produkcie i datę premiery na rynku północnoamerykańskim. Modele edycji specjalnej 80th Anniversary, które zostaną wprowadzone na rynek w regionie EMEA, mogą różnić się od modeli dostępnych w Ameryce Północnej i prezentowanych pod powyższym linkiem.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 25.09.2020, 13:34