NTT SYSTEM SA (27/2020) Korekta skonsolidowanego raportu półrocznego za I półrocze 2020 roku

05.10.2020, 18:47aktualizacja: 05.10.2020, 18:47

Raport bieżący z plikiem 27/2020

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd NTT System S.A. ("Emitent", "Spółka") przekazuje do publicznej wiadomości informację, iż dokonał korekty skonsolidowanego raportu półrocznego za I półrocze 2020 roku (PSr 2020), który został opublikowany w dniu 30 września 2020 roku.

Korekta treści raportu wynika z opublikowania błędnych informacji w zakresie struktury wiekowania należności, zaprezentowanych w notach objaśniających nr 19.1 "Należności z tytułu dostaw i usług" do Skróconego Skonsolidowanego Sprawozdania Finansowego i Skróconego Jednostkowego Sprawozdania Finansowego Jednostki Dominującej, sporządzonych na dzień 30 czerwca 2020 r. Treść korygowana, przed i po korekcie, stanowi załącznik do niniejszego raportu.

Pozostałe dane i dokumenty zamieszczone w skonsolidowanym raporcie półrocznym za I półrocze 2020 roku nie ulegają zmianie.

Zmiana nie ma wpływu na ostateczny wynik finansowy Grupy Kapitałowej i Emitenta. Zarząd Spółki informuje, że dokonał analizy przyczyn powstania błędu, którego wynikiem jest konieczność dokonania korekty oraz dołoży wszelkich starań, aby takie błędy nie powtórzyły się w przyszłości.

Skorygowany skonsolidowany raport półroczny za I półrocze 2020 roku, zawierający ww. zmiany, zostanie opublikowany przez Spółkę w dniu dzisiejszym.

Podstawa prawa § 15 ust. 4 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. z 2018 poz. 757).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz