W przyszłym tygodniu w Krakowie targi ANTYCOVID EXPO

10.10.2020, 11:12aktualizacja: 10.10.2020, 11:12

145 wystawców – producentów i dystrybutorów - weźmie udział w pierwszych w Polsce targach ANTYCOVID EXPO w Krakowie. Będzie można zobaczyć m.in. robota wykorzystującego technologię wirtualnej rzeczywistości do dezynfekcji przestrzeni

Targi Rozwiązań Zwiększających Bezpieczeństwo Sanitarno-Epidemiologiczne odbędą się w środę i czwartek. Mają pomóc właścicielom i administratorom obiektów m.in. kawiarni, sklepów, punktów usługowych, biur i zakładów pracy w znalezieniu skutecznych rozwiązań, które w dobie pandemii COVID-19 zapewnią bezpieczeństwo i komfort ich klientom i pracownikom.

"Na pomysł zorganizowania takich targów wpadliśmy, gdy sami szukaliśmy najlepszych sposobów zabezpieczenia wydarzeń odbywających się w hali EXPO Kraków. W internecie jest bardzo dużo informacji o środkach dezynfekcyjnych i technologiach oczyszczania przestrzeni, ale trzeba przedrzeć się przez mnóstwo danych i sprawdzać wiarygodność tych doniesień. Mamy nadzieję, że nasze targi ułatwią znalezienie najlepszych rozwiązań" - powiedziała PAP prezes Targów w Krakowie Grażyna Grabowska.

Dodała, że targi są adresowane do wszystkich: zarówno do osób, które szukają środków ochronnych dla siebie i swoich bliskich, jak i rozwiązań dla firm.

Na targach prezentowane będą artykuły bezpieczeństwa osobistego, technologie oczyszczania i dezynfekcji przestrzeni, środki do dezynfekcji, sprzęt ochrony oraz usługi.(PAP)

Małgorzata Wosion-Czoba

wos/ mok/