Rusza 128. edycja targów Canton Fair, której hasłem przewodnim są innowacje prowadzące do zmian w codziennym życiu

15.10.2020, 15:04aktualizacja: 15.10.2020, 15:10

PR Newswire/Canton Fair

KANTON, Chiny, 15 października 2020 r. /PRNewswire/ -- 128. edycja chińskich targów poświęconych importowi i eksportowi (Canton Fair), dostępnych po raz drugi także w formie wirtualnej, rozpoczyna się 15 października. 26 000 wystawców z 50 działów wystawowych przywiozło ze sobą na to 10-dniowe wydarzenie ponad 2 358 milionów produktów z 16 kategorii, z czego 691 500 produktów będzie mieć swoje premiery.

Xu Bing – rzecznik targów Canton Fair i zastępca dyrektora generalnego chińskiego centrum handlu zagranicznego (China Foreign Trade Centre) powiedział, że w związku z poważnymi zmianami w zakresie rozwoju gospodarczego oraz walki z pandemią zarówno w kraju, jak i za granicą, targi Canton Fair będą pełnić rolę otwartej platformy dla firm chcących wejść na rynki międzynarodowe, przyczyniającej się do poprawy stabilności w handlu zagranicznym i łańcuchu przemysłowym.

Rejestracja możliwa pod adresem: https://fbuyer.cantonfair.org.cn/en/account/new-buyer/register

Platforma cyfrowa dostępna w ramach tegorocznych targów Canton Fair obejmuje 60 000 stoisk, na których prezentowane są najnowsze produkty i wizje życia w przyszłości zbudowane dzięki innowacyjnym pomysłom i technologiom. Na opisywanej e-platformie dostępne są także ekspozycje, możliwość wyszukiwania partnerów biznesowych, wirtualne hale wystawowe, relacje na żywo, aktualności i wydarzenia, usługi oraz strefa handlu transgranicznego – pozwalające prowadzić negocjacje biznesowe i uczestniczyć w targach przez całą dobę.

Na targach zrealizowanych zostanie 120 relacji na żywo z udziałem ponad 100 czołowych chińskich przedsiębiorstw prezentujących najnowsze produkty będące wynikiem nieustannego dążenia do innowacji w celu stworzenia lepszej przyszłości dla wszystkich.

• W dziale AGD prezentowane są wbudowane, wielofunkcyjne urządzenia gospodarstwa domowego, które ułatwiają prace kuchenne dzięki zastosowaniu najnowszych technologii. Natomiast nowe produkty takie jak meble, ceramika czy dywany posiadają ulepszenia w zakresie funkcjonalności, materiałów, wykonania i stylu. Prezentowane produkty pozwalają klientom z całego świata stworzyć wygodniejsze, lepiej dopasowane i inteligentniejsze wnętrza.

• Zrównoważony rozwój to kolejny temat przewodni tegorocznych targów Canton Fair. Firmy w dziale tekstylnym zastosowały zaawansowane technologie pozwalające wykorzystać do produkcji nowych produktów ekologiczne surowce pozyskane z recyklingu, demonstrując swoje zaangażowanie w ochronę środowiska.

Aby ułatwić przedsiębiorstwom znalezienie partnerów handlowych i poszukiwanych produktów bez wychodzenia z domu, targi Canton Fair udostępniają swoją platformę cyfrową, która pozwala łączyć dostawców z kupującymi oraz oferuje usługi dodatkowe, od projektowania produktów po obsługę handlową, finansową, logistyczną, kontrolną, certyfikacyjną i celną. Pomimo obecnych wyzwań gospodarczych, dzięki współpracy ze swoimi partnerami targi Canton Fair umożliwią przedsiębiorstwom z całego świata prowadzenie interesów w sposób łatwo dostępny.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1313339/1.jpg

Źródło: Canton Fair