Brwinów: Czyste powietrze w przedszkolach

17.12.2020, 17:33aktualizacja: 17.12.2020, 17:36

Fot. UG Brwinów
Do przedszkoli publicznych na terenie gmin Brwinów, Milanówek i Podkowa Leśna trafią przed świętami 42 oczyszczacze powietrza, które ufundowała firma MPM. Urządzenia mają chronić przed smogiem, alergenami i szkodliwymi drobnoustrojami.

Połączenie wielu różnych działań zmierzających do poprawy jakości powietrza może przynieść oczekiwany efekt – zdrowie i dobre samopoczucie. W warunkach pandemii jest to istotną sprawą, podobnie jak zdrowie dzieci, od którego zależy też bezpieczeństwo członków ich rodzin, w tym babć i dziadków. Z tą myślą firma MPM z Milanówka w ramach świątecznego podarunku przekazała na rzecz przedszkoli publicznych w Brwinowie, Milanówku, Brwinowie i Podkowie Leśnej nowoczesne oczyszczacze powietrza.

Urządzenia są wyposażone w pięciostopniowy system filtracji powietrza, a dzięki zastosowaniu lampy UV eliminują także wirusy i bakterie.

W środę 16 grudnia ten świąteczny podarunek na ręce burmistrzów przekazał Piotr Płochocki, właściciel firmy MPM. Placówki w gminie Brwinów zyskają 15 takich urządzeń. – Jest to cenny upominek, który będzie służył naszym małym mieszkańcom, zwłaszcza dziś, gdy wszyscy tak bardzo troszczymy się o zdrowie – zaznacza burmistrza Arkadiusz Kosiński.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 17.12.2020, 17:33