Uruchomienie nowej platformy podkreślającej powiązania między Singapurem a chińskim Guangdongiem, Hongkongiem i Makau

18.12.2020, 08:34aktualizacja: 18.12.2020, 08:37

GUANGZHOU, Chiny, 18 grudnia 2020 r. /PRNewswire/ -- Dnia 16 grudnia, Nanfang Media Group i Singapore Press Holdings’ Chinese Media Group (CMG) wspólnie uruchomiły stronę internetową o nazwie „Explore GBA”, osadzoną na zaobao.com, wpływowym serwisie informacyjnym w Azji Południowo-Wschodniej.

Będąc jedną z największych grup medialnych z siedzibą w Guangdong oraz najważniejszą chińską grupą medialną w Singapurze, obie organizacje partnerskie wykorzystają swoje zasoby, aby przedstawić swoje spostrzeżenia na temat niezwykle oczekiwanego chińskiego planu gospodarczego, Guangdong - Hong Kong - Macao Greater Bay Area (GBA) oraz udostępnić informacje na temat korzystnej polityki tego obszaru, rozwoju przemysłowego i gospodarczego, a także kultury i źródeł utrzymania mieszkańców.

Oczekuje się również, że strona internetowa będzie działać, jako platforma skupiająca przedsiębiorstwa i osoby prywatne, które przyczyniły się do powstania połączeń między Singapurem a GBA. Skupi się ona na konkretnych przypadkach, przedstawiających najnowsze oraz zróżnicowane możliwości partnerstwa pomiędzy GBA a krajami Azji Południowo-Wschodniej.

„Explore GBA” stanowi znaczący krok na drodze do partnerstwa pomiędzy Nanfang Media Group i CMG. Od 2018 roku obie grupy medialne pracują nad usprawnieniem komunikacji i wymiany informacji pomiędzy Singapurem i Guangdongiem, jedną z najszybciej rozwijających się prowincji w Chinach.

Co więcej, w ramach uruchomienia strony internetowej „Explore GBA” odbyło się seminarium internetowe, na którym zaproszono przedsiębiorstwa i specjalistów do podzielenia się swoimi doświadczeniami z prowadzenia działalności w GBA oraz nowymi możliwościami, jakie odkryli od czasu pandemii Covid-19.

Kolejne seminarium internetowe na temat gospodarki cyfrowej zaplanowano na początek 2021 roku. Więcej informacji na temat tego wydarzenia będzie można znaleźć na stronie internetowej „Explore GBA”: https://www.zaobao.com/special/report/supplement/greater-bay-area

Materiał filomowy - https://mma.prnewswire.com/media/1387179/video.mp4

Źródło: Nanfang Media Group