Przyznano Nagrody Bukmacherskie za 2020 rok

15.02.2021, 13:03aktualizacja: 15.02.2021, 13:22

Mahalo Media - Nagrody Bukmacherskie (1)
Zwycięzcy 3. edycji wyróżnień branżowych w postaci „Nagród Bukmacherskich” zostali ogłoszeni 10 lutego, a wręczenie statuetek zorganizowano wyjątkowo w formule online. Organizatorzy zaangażowali w projekt znane postacie ze świata profesjonalnego sportu, esportu oraz dziennikarzy sportowych i ekspertów rynku zakładów wzajemnych. Wręczenie poprowadził Jerzy Mielewski, komentator sportowy i prezenter.

Nagrody przyznano w rekordowej liczbie jedenastu kategorii, a rywalizacja w dwunastej „Nagrodzie Użytkowników” nadal trwa. Nominacje przynajmniej w jednej z ocenianych dziedzin otrzymała większość firm oferujących w Polsce legalne zakłady bukmacherskie. Pokazuje to, jak bardzo konkurencyjny jest rynek firm posiadających zezwolenie Ministerstwa Finansów na urządzanie zakładów, nawet mimo niewątpliwego spowolnienia jakie dotknęło bukmacherów za sprawą lockdownu w światowym sporcie w pierwszej połowie ubiegłego roku.

"Jako branżowi eksperci nieustannie obserwujemy rynek zakładów bukmacherskich, zbieramy na jego temat dane i oceniamy. W swoich wyborach bierzemy także pod uwagę opinie Internautów, niezależnych konsultantów, oraz dajemy się zaprezentować samym firmom bukmacherskim” - mówi Adam Bieliński, organizator Nagród Bukmacherskich.

Najbardziej prestiżową statuetkę dla Bukmachera Roku 2020 otrzymała firma Fortuna. Trofeum wykonane z czarnego dębu trafiło do laureatów za sprawą ambasadora tej marki Łukasza Jurkowskiego, zawodnika MMA i komentatora sportów walki. Fortuna okazała się najlepsza także w kilku innych kategoriach: Najlepsza Oferta, Odpowiedzialny Bukmacher oraz Najlepszy Marketing.

Zwycięstwo w tej ostatniej kategorii należało wyjątkowo do dwóch firm. Rywalizacja była na tyle wyrównana, że postanowiono przyznać wygraną także zakładom bukmacherskim forBET, które zwyciężyły dodatkowo w kategorii Najlepsze Kursy.

Aż trzy statuetki zdobył STS. Największa pod kątem udziałów marka bukmacherska w Polsce wygrała w ważnych dla graczy zakładów kategoriach Zakłady Live, Aplikacja Mobilna i Customer Service. Jedną ze statuetek dla firmy zarządzanej przez Mateusza Juroszka wręczył Jakub Brzeziński – mistrz świata Esports WTCC/WTCR, zwycięzca wirtualnego wyścigu Le Mans.

Objawieniem 2020 roku okazała się natomiast firma Superbet, która wystartowała z zakładami online rok temu i poza zwycięstwem w kategorii Debiut Roku, udało jej się zwyciężyć także w kategorii Innowacja Roku oraz zdobyć nominacje w dwóch innych, silnie obsadzonych klasyfikacjach. Nagrodę za udany debiut wręczył firmie były lekkoatleta, a obecnie wiceprezes PZLA Sebastian Chmara.

Na stronie internetowej organizatorów trwa głosowanie na ulubionego bukmachera użytkowników, a także przeczytać można kryteria wyboru, argumentację do nominacji oraz zwycięstw w poszczególnych kategoriach i obejrzeć filmy z wręczenia statuetek.

Wideo: https://youtu.be/J18hDaWZ0vU

KONTAKT: