Nauka i technologie

Absen jeszcze bardziej poprawia jakość spotkań i prezentacji dzięki nowemu Absenicon 3.0

19.02.2021, 13:59aktualizacja: 19.02.2021, 14:05

PR Newswire/Absen

SHENZHEN, Chiny, 19 lutego 2021 r. /PRNewswire/ -- Absen (SZSE: 300389) jeszcze bardziej poprawia jakość spotkań i prezentacji dzięki nowemu Absenicon 3.0. Nowy Absenicon 3.0 to kompleksowy ekran LED do obsługi spotkań i prezentacji. Nowa, udoskonalona wersja została opracowana jako idealne rozwiązanie wizualne z myślą o luksusowych salach konferencyjnych, wykładowych i aulach w obiektach biznesowych, rządowych, edukacyjnych i innych wnętrzach, w których potrzebny jest niezawodny i elegancko wyglądający monitor do skutecznej komunikacji.

Absenicon 3.0 posiada 5mm ramkę i płaski ekran o głębokości 28,5 mm, cienką konstrukcję, w której aż 94% całego obszaru zajmuje ekran zapewniający znakomitej jakości, płynny obraz wielkoformatowy.

Dzięki jasności regulowanej w zakresie od 0 do 350 nitów, Absenicon 3.0 idealnie nadaje się do otwartych i jasnych pomieszczeń. Produkt charakteryzuje się pokryciem barw na poziomie 110% i kontrastem 5000:1, dzięki czemu może szczegółowo wyświetlać treści, dokładnie i wyraziście odzwierciedlając kolory. Oprócz tego, ultra-szeroki kąt widzenia 160° pozwala uczestnikom uzyskać lepszą sprawność i wydajność spotkań.

Kompleksowa konstrukcja produktu Absenicon obejmuje kompletny system sterowania, obsługi i dźwięku, eliminując potrzebę tradycyjnego modułu sterowania i procesora wideo. Kable są ukryte w konstrukcji, nadając całemu ekranowi schludny i elegancki wygląd.

Dzięki nowemu inteligentnemu systemowi sterowania, obsługa Absenicon 3.0 jest tak prosta, jak oglądanie telewizji. Dołączony do niego pilot pozwala użytkownikowi z łatwością włączać i wyłączać ekran, zmieniać kanały cyfrowe i sterować jasnością oraz ustawieniami menu wyświetlanymi na ekranie (OSD).

Absenicon 3.0 obsługuje dwa systemy operacyjne, w tym Android 8.0 i Windows 10. Po zeskanowaniu kodu QR użytkownicy mogą udostępniać treści z komputera, smartfona czy tabletu, robiąc jednocześnie notatki na tych urządzeniach podczas trwania konferencji. Absenicon 3.0 jest w stanie jednocześnie udostępniać cztery ekrany i wyświetlać różne kreatywne pomysły.

Do montażu urządzenia potrzebne są dwie osoby i zaledwie dwie godziny czasu. Dostępne są dwie opcje montażu (ścienny i przenośny). Serwisowanie Absenicon 3.0 może odbywać się od frontu. Na odłączenie modułu przy użyciu specjalnego narzędzia potrzeba zaledwie kilku sekund, przez co jego montaż i konserwacja są szybkie i wygodne.

Więcej informacji można uzyskać pod adresem: Absen@absen.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1441111/1.jpg

Źródło: Absen