Bilety za 1 zł i codzienne recitale w Muzeum Fryderyka Chopina z okazji 211. rocznicy urodzin kompozytora - od 23 do 28 lutego

19.02.2021, 15:12aktualizacja: 19.02.2021, 15:15

Fot. NIFC - Muzeum Fryderyka Chopina (1)
Muzeum Fryderyka Chopina zaprasza do wspólnego świętowania 211. rocznicy urodzin kompozytora. W dniach 23-28 lutego bilety wstępu kosztują jedynie 1 zł, a Muzeum jest czynne dłużej - od wtorku do piątku w godzinach 11:00-20:00, zaś w sobotę i niedzielę 11:00-21:00! Do każdego biletu zostanie dołączony muzyczny prezent.

Wtorek, 23.02

- godz. 17:00 oprowadzanie specjalne po wystawie czasowej „Chopin i przyjaciele”. Podczas spaceru bliżej przyjrzymy się postaci George Sand - kobiety, z którą kompozytor spędził 9 najlepszych lat swojego życia;

- godz. 18:00 recital fortepianowy Andrzeja Wiercińskiego.

Środa, 24.02

- godz. 18:00 recital fortepianowy Adama Kałduńskiego.

Czwartek, 25.02

- godz. 18:00 recital fortepianowy Jakuba Kuszlika

Piątek, 26.02

- godz. 18:00 recital fortepianowy Julii Łozowskiej.

Sobota, 27.02

- godz. 16:00 spotkanie w ramach cyklu „Salon Chopinowski”;

- godz. 18:00 recital fortepianowy Kamila Pacholca.

Niedziela, 28.02

-godz. 18.00 recital fortepianowy Marcina Wieczorka.

Codziennie:

„Chopin i przyjaciele”. Wystawa czasowa - daj się oczarować 30 oryginalnym obiektom, które opowiadają historie przyjaźni Fryderyka Chopina.

Rękopisy Chopina - cykl pokazów specjalnych - „Fantazja-Impromptu” op. 66 - zachwyć się podarunkiem Chopina wpisanym do pamiątkowego albumu baronowej d’Est.

Półgodzinne, bezpłatne oprowadzenia po wystawach stałej i czasowej (godz. 12:00, 14:00 oraz 16:00) z animatorem Muzeum Chopina.

Dodatkowo:

Godzina słuchania - w ostatniej godzinie pracy Muzeum, kiedy wszystkie sale powoli cichną, wsłuchaj się w dźwięki playlisty z kompozycjami Chopina w Sali Koncertowej.

Piszmy listy! Wystawie czasowej towarzyszy specjalne miejsce, w którym można poświęcić chwilę na oddanie się pisaniu listów do swoich przyjaciół. Przelej na papier to, co chcesz powiedzieć najbliższym.

Można odwiedzić także otwarty ponownie Dom Urodzenia Fryderyka Chopina i Park w Żelazowej Woli.

Źródło informacji: NIFC

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE