Nauka i technologie

Hillstone Networks przełamuje bariery w zakresie zabezpieczenia centrów danych

24.02.2021, 08:00aktualizacja: 24.02.2021, 08:00

Model X8180 zapewnia znakomitą wydajność, usługi bezpieczeństwa i ogólną efektywność w formacie 3U.

SANTA CLARA, Kalifornia.--(BUSINESS WIRE)-- Hillstone Networks, czołowy dostawca rozwiązań w zakresie bezpieczeństwa sieciowego przedsiębiorstw i zarządzania ryzykiem, ogłasza przełom w bezpieczeństwie centrów danych - Hillstone Networks X8180. Klienci mogą teraz zabezpieczyć swoje sieci z jeszcze lepszą wydajnością i efektywnością energetyczną, osiągając wysoką niezawodność, skalowalność i możliwość adaptacji zamkniętą w niewielkim formacie.

Wraz ze wzrostem liczby pracowników zdalnych i zasobów danych przenoszonych do chmury oraz rosnącą popularnością produktów typu IoT, dzisiejszy obszar bezpieczeństwa podlega ciągłej ewolucji, a pole do ataków poszerza się.

„Bezpieczeństwo pozostaje kwestią numer jeden dla każdego przedsiębiorstwa. Zabezpieczenie centrum danych jest absolutnie kluczowe, ale równie ważne jest nadążanie za dzisiejszymi oczekiwaniami klientów – powiedział Tim Liu, dyrektor techniczny i współzałożyciel Hillstone Networks. - Wysłuchaliśmy naszych klientów i z dumą prezentujemy x8180 – solidną platformę w dobrej cenie”.

X8180 wymaga mniejszych nakładów inwestycyjnych i jest tańsza w utrzymaniu bez kompromisów w zakresie funkcji dla przedsiębiorstw. Format 3U zapewnia wysoką przepustowość na jednostkę U i niskie zużycie energii na Gb/s przepustowości, ze stosunkiem mocy do przepustowości 2,9 przy maksymalnym zużyciu energii 1000W. Idealna dla dostawców usług, dużych przedsiębiorstw, sieci rządowych i operatorskich, X8180 jest w pełni rozproszona i obsługuje wiele systemów wirtualnych z pełnym zestawem funkcji do ochrony sieci centrów danych.

Największe atuty:

· niewielkie rozmiary, wysoka wydajność: przepustowość 450 Gbps; 130 milionów równoczesnych sesji; 2,5 mln nowych sesji/s;

· możliwość rozszerzenia i adaptacji: interfejsy 10/100GE z obsługą 25/40GE; do 1000 wirtualnych systemów; dual-stack, tunel, DNS64/NAT64, etc;

· inteligentne funkcje2: elastyczna architektura obsługuje SDS; zapobieganie przejęciu i kontroli w ramach sieci botnet; płynne połączenie z platformami w chmurze.

Więcej informacji

Dalsze informacje na temat pełnego pakietu korzyści Hillstone X8180 dostępne są tutaj.

Hillstone Network

Rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa sieciowego dla przedsiębiorstw i zarządzania ryzykiem proponowane przez Hillstone Networks zapewniają widoczność, inteligentne funkcje i ochronę, które sprawiają, że przedsiębiorstwa są w stanie kompleksowo rozpoznawać i rozumieć zagrożenia cybernetyczne i podejmować natychmiastowe działania, by im zaradzić. Produkty i usługi Hillstone, uznane przez czołowych analityków oraz cieszące się zaufaniem przedsiębiorstw o zasięgu globalnym, obejmują kompleksowe rozwiązania dla firm, począwszy od architektury rozproszonych zasobów Edge po technologię chmury, tym samym zmniejszając całkowity koszt nabycia i eksploatacji. Więcej informacji znajduje się na stronie www.hillstonenet.com

Źródło: Hillstone Networks

KONTAKT: