Nowy produkt Pekao daje możliwość zarobienia nie tylko na lokacie

11.03.2021, 11:55aktualizacja: 11.03.2021, 11:56

Inwestując w wybrany fundusz Strategii Globalnych Pekao TFI, klienci mogą zyskać lokatę z atrakcyjnym oprocentowaniem 2 proc. w skali roku na okres 3 lub 6 miesięcy. Jednak inwestycja w fundusz może przynieść im jeszcze większe zyski.

Jak wynika z analizy East Value Research, Polacy mają dwa razy więcej oszczędności niż dekadę temu. W związku z obniżeniem stóp procentowych, klienci banków szukają coraz częściej możliwości inwestycji. Odpowiadając na rynkowe trendy, Bank Pekao wprowadził dla swoich klientów związaną z tym atrakcyjną promocję.

Nowa oferta stanowi alternatywę dla tradycyjnych lokat i pozwala połączyć inwestycje w fundusz z lokatą terminową. Dzięki temu, akceptując ryzyko inwestycyjne, klienci mają szansę na wyższy zysk.

Daje ona możliwość zainwestowania od 10 do 200 tysięcy. Kwota ta dzielona jest na dwie części. Część środków, przeznaczana jest na tradycyjną lokatę o oprocentowaniu gwarantowanym 2 proc. w skali roku, natomiast reszta inwestowana w jeden z trzech funduszy Pekao TFI, wybieranych z dostępnych subfunduszy Pekao Strategie Funduszowe SFIO.

Warunkiem skorzystania z oferty Pekao jest przeznaczenie na fundusze co najmniej 50 proc. środków. Oferowane przez bank fundusze różnią się między sobą sposobem inwestowania kapitału - od konserwatywnych, po bardziej dynamiczne.

„Coraz więcej naszych rodaków decyduje się na inwestycje w fundusze zamiast tradycyjnego odkładania na lokacie. Nasza oferta powstała z myślą o tych niezdecydowanych. Łącząc te dwie formy oszczędzania, mogą oni zyskać więcej, ograniczając jednocześnie ryzyko związane z inwestycją jedynie w fundusze” – mówi Remigiusz Hołdys, dyrektor Departamentu Zarządzania Ofertą i Segmentami Klientów w Banku Pekao.

Należy jednak pamiętać, że inwestowanie wiąże się też z ryzykiem. Historyczne wyniki nie są gwarancją osiągnięcia podobnych wyników w przyszłości. Przed inwestycją należy zapoznać się z prospektem informacyjnym oraz kluczowymi informacjami dla inwestorów.

Promocja potrwa do 30 kwietnia 2021 roku.

Źródło informacji: PAP MediaRoom

Data publikacji 11.03.2021, 11:55