SYGNITY SA (7/2021) Informacja o zawarciu umowy z doradcą

18.03.2021, 15:50aktualizacja: 18.03.2021, 15:51

Raport bieżący 7/2021

Zarząd Sygnity S.A. (dalej: "Sygnity", "Spółka", "Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 5/2021 w sprawie rozpoczęcia przeglądu opcji strategicznych i zapowiadanego procesu wyboru profesjonalnego doradcy, informuje, że po uzyskaniu pozytywnej opinii Rady Nadzorczej Spółki, w dniu 18 marca 2021 roku, zawarł umowę z PwC Advisory spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k., z siedzibą w Warszawie w zakresie wsparcia Emitenta w procesie przeglądu opcji strategicznych Grupy Sygnity.

Spółka przypomina, że zgodnie z ww. raportem bieżącym przegląd opcji strategicznych będzie obejmował wybór optymalnego wariantu realizacji długoterminowego celu Grupy Sygnity, którym jest dalszy rozwój Grupy Sygnity oraz wzrost wartości dla akcjonariuszy, w szczególności poprzez potencjalne możliwości poszukiwania inwestorów strategicznych lub dokonanie transakcji o innej strukturze, które mogłyby prowadzić do wzrostu wartości Grupy Sygnity, jak również ewentualny brak działań Emitenta związanych z wyżej wymienionymi opcjami.

O dalszych istotnych decyzjach w tym zakresie Zarząd Sygnity będzie informował w trybie stosownych raportów.

Podstawa prawna: art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz