Tommy Hilfiger mianuje Alegrę O’Hare na dyrektora ds. marketingu na świat

26.03.2021, 09:08aktualizacja: 26.03.2021, 09:12

Fot. Business Wire/PVH Corp. - Alegra O’Hare, Chief Marketing Officer, Tommy Hilfiger Global

AMSTERDAM, Holandia--(BUSINESS WIRE)-- Tommy Hilfiger, spółka należąca do PVH Corp. [NYSE: PVH], z przyjemnością ogłasza mianowanie Alegry O’Hare na stanowisko dyrektora ds. marketingu Tommy Hilfiger Global z dniem 12 kwietnia 2021 r. Po objęciu tej funkcji O’Hare będzie odpowiedzialna za opracowanie i wdrożenie innowacyjnych strategii marketingowych o zasięgu globalnym, w celu dotarcia do kolejnych pokoleń klientów TOMMY HILFIGER i zaangażowania ich.

Niniejsza informacja prasowa zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja dostępna jest pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20210325005086/en/.

„Powierzenie Alegrze tego stanowiska jest kolejnym krokiem w nowej erze działalności TOMMY HILFIGER - powiedział Avery Baker, prezes i dyrektor ds. marki, Tommy Hilfiger Global. - Będzie siłą napędową w realizacji nowej wizji naszej marki poprzez światowej klasy kreatywne, cyfrowe i wielokanałowe strategie marketingowe. Jej silne przywiązanie do kultury i udokumentowane doświadczenie w rozwoju zarówno pozycji, jak i działalności firmy wśród konsumentów na całym świecie będą ogromnym atutem. Cieszę się, że Alegra dołączy do naszego zespołu w celu odegrania jednej z głównych ról w pozyskiwaniu kolejnego pokolenia fanów marki Tommy Hilfiger”.

„TOMMY HILFIGER zawsze był jedną z najlepszych marek i cieszę się z możliwości wyruszenia w nową podróż w okolicznościach ogromnych zmian, jakie zaszły na rynku dóbr konsumenckich - powiedziała Alegra O’Hare. - Razem wyjdziemy naprzeciw nowej rzeczywistości, koncentrując się na tworzeniu zajmujących i zaskakujących wrażeń płynących z marki dla wszystkich konsumentów, nieustannie podnosząc naszą pozycję światowej klasy marketingowców poprzez przekraczanie granic kulturowych i twórczych”.

O’Hare wnosi do firmy ponad 25 lat doświadczenia w marketingu, które zdobyła, pracując dla takich światowych marek jak adidas, Bang & Olufsen, Champion, Lee i Wrangler. Ostatnio zajmowała stanowisko dyrektora ds. marketingu w GAP, gdzie stała na czele zespołu marketingowego ukierunkowanego na inspirowanie klientów we wszystkich aspektach działalności firmy, z którymi mają styczność, w tym w komunikacji, handlu detalicznym, treściach cyfrowych, mediach społecznościowych i PR, zgodnie z podejściem polegającym na priorytetowej roli marketingu cyfrowego i sprzedaży wielokanałowej. Wcześniej O’Hare kierowała działaniami marketingowymi dla marki adidas Originals, gdzie byłą odpowiedzialna za wszystkie kampanie, współpracę z partnerami, w tym z Pharrellem Williamsem, Alexandrem Wangiem i Childish Gambino, i działaniami w zakresie komunikacji marketingowej na skalę światową.

TOMMY HILFIGER jest jedną z czołowych marek lifestyle’owych na świecie o uznanej na całym świecie nazwie i tożsamości. Inicjatywy marketingowe spółki odegrały istotną rolę w umacnianiu obecności marki TOMMY HILFIGER poprzez konsekwentny rozwój globalnej świadomości marki i strategie stawiające konsumentów na pierwszym miejscu, które przyciągają i zatrzymują rzesze lojalnych fanów.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger to jedna z największych na świecie firm z branży odzieżowej i lifestyle’owej w segmencie premium, która w swoim portfelu posiada takie marki jak TOMMY HILFIGER czy TOMMY JEANS. Firma zajmuje się głównie projektowaniem i sprzedażą wysokiej jakości odzieży męskiej szytej na miarę, a także odzieży sportowej, kolekcji odzieży i strojów sportowych dla kobiet, ubrań dla dzieci, kolekcji odzieży dżinsowej, bielizny (w tym szlafroków, bielizny nocnej i strojów domowych) oraz obuwia i dodatków. Za pośrednictwem starannie wybranych licencjobiorców Tommy Hilfiger oferuje również uzupełniające produkty lifestyle’owe, takie jak okulary, zegarki, perfumy, kostiumy kąpielowe, skarpetki, galanteria skórzana, artykuły gospodarstwa domowego i walizki. Linia produktów TOMMY JEANS obejmuje odzież dżinsową i obuwie dla kobiet i mężczyzn, dodatki i perfumy. Towary marki TOMMY HILFIGER i TOMMY JEANS można kupić na całym świecie za pośrednictwem rozbudowanej sieci sklepów detalicznych TOMMY HILFIGER i TOMMY JEANS, w czołowych butikach i domach towarowych, u wybranych sprzedawców internetowych, a także na stronie tommy.com.

PVH Corp.

PVH jest jedną z najbardziej podziwianych firm odzieżowych i lifestyle’owych na świecie. Wspiera marki, które napędzają modę - na dobre. Należą do nich: legendarna marka Calvin Klein, a także TOMMY HILFIGER, Van Heusen, IZOD, ARROW, Warner’s, Olga i Geoffrey Beene, jak również True & Co., marka bielizny przeznaczona do sprzedaży online. Firma posiada szeroką ofertę produktów sprzedawanych pod markami znanymi w różnych krajach, ale i na całym świecie, a także markami licencjonowanymi w ponad 40 krajach. To jest jej siła. To jest siła PVH.

OŚWIADCZENIE ZGODNE Z WYMOGAMI PROGRAMU „SAFE HARBOR” NA MOCY USTAWY O REFORMIE PRZEPISÓW PROCESOWYCH DOTYCZĄCYCH PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH Z 1995 ROKU (PRIVATE SECURITIES LITIGATION REFORM ACT OF 1995). Wypowiedzi prognozujące zawarte w niniejszej informacji prasowej, w tym wypowiedzi związane ze strategiami, celami, oczekiwaniami i zamierzeniami spółki zostały zamieszczone zgodnie z postanowieniami dotyczącymi programu „Safe Harbor” na mocy Ustawy o reformie przepisów procesowych dotyczących papierów wartościowych z 1995 roku. Spółka informuje inwestorów, że tego rodzaju wypowiedzi prognozujące są nieodłącznie związane z czynnikami ryzyka i niepewności, przy czym w przypadku wielu z nich nie ma możliwości zapewnienia rzetelnej prognozy, a niektóre mogą wystąpić niespodziewanie. Czynniki ryzyka i niepewności obejmują takie sytuacje, jak: (i) zmiany strategii, celów, oczekiwań i zamierzeń spółki, wprowadzane według jej uznania w dowolnym momencie; (ii) spółka może być uznana za podmiot bez zdolności kredytowej, wykorzystujący znaczną część przepływów pieniężnych do obsługi zadłużenia, co może skutkować brakiem odpowiednich funduszy na działalność operacyjną na oczekiwanym poziomie lub na poziomie, który osiągnięto w przeszłości; (iii) inne czynniki ryzyka i niepewności wskazywane w dokumentach składanych do Komisji Papierów wartościowych i giełd („SEC”).

Spółka nie zobowiązuje się do publicznej aktualizacji wypowiedzi prognozujących, zarówno w wyniku pozyskania nowych informacji, przyszłych zdarzeń lub z innego powodu.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210325005086/en/.

Żródło: PVH Corp.

KONTAKT: