YPO ogłasza laureatów regionalnych 14. edycji nagrody Global Impact Award

06.04.2021, 15:51aktualizacja: 06.04.2021, 15:56

YPO - logo

NOWY JORK, 6 kwietnia 2021 r. /PRNewswire/ -- YPO, międzynarodowa społeczność obejmująca ponad 30.000 osób stojących na czele przedsiębiorstw w 142 krajach, ogłosiła regionalnych laureatów nagrody Global Impact Award.

Global Impact Award YPO jest najwyższym wyróżnieniem, jakie YPO przyznaje swoim członkom jako wyraz uznania za działalność dyrektorów generalnych poza YPO mającą wpływ na zrównoważony rozwój i zwiększanie potencjału. Z każdego z 14 regionów YPO do wyróżnienia wybrano jedną osobę.

„Działalność gospodarcza w służbie dobra jest jednym z głównych zasad YPO. To dla nas zaszczyt, że możemy wyrazić uznanie dla tych wybitnych i wpływowych członków YPO z całego świata i uczcić pozytywne zmiany, jakich dokonują w swoich społecznościach i poza nimi – powiedział dyrektor generalny YPO Xavier Mufraggi. - Są oni dla nas wszystkich inspiracją i wskazaniem, jak powinno wyglądać przywództwo z jasno określonym celem”.

Tegorocznymi laureatami regionalnymi nagrody Global Impact Award YPO są:

Andre Abucham (Ameryka Łacińska), założyciel i prezes zarządu Stowarzyszenia Santa Fé Beneficent

Melissa Ackerman (region centralny Ameryki, USA), prezes Produce Alliance i Fundacji Produce Alliance

Javier Benavente Barrón (Europa), prezes Alares Group i Fundacji Alares

• Greg Block (region południowo-wschodni USA i Karaiby) – nieżyjący już Greg Block był założycielem, prezesem i dyrektorem generalnym First Step Staffing

Hakan Bulgurlu (region pacyficzny USA), dyrektor generalny Arçelik

Jo Burston (Australia/NZ), dyrektor generalny Inspiring Rare Birds oraz współzałożyciel i dyrektor Startup.Business

Patrick Chalhoub (Bliski Wschód, Afryka Północna), prezes Chalhoub Group

James Chen (Azja Północna), założyciel Vision for a Nation i Clearly

Lotte Davis (Kanada), dyrektor generalna i założycielka One Girl Can

Carrie Freeman (region zachodni USA), dyrektor współzarządzająca SecondMuse

Alison Hill (region północno-wschodni USA), dyrektor generalna LifeStraw

Nichol Ng (Azja Południowo-Wschodnia), współzałożycielka The Food Bank Singapore i dyrektor generalna X-Inc

Isak Pretorius (Afryka), dyrektor wykonawczy grupy JAM International

Nathan Sivagananathan (Azja Południowa), współzałożyciel Trail

Laureat nagrody YPO Global Impact Award 2021 zostanie ogłoszony pod koniec maja.

YPO

YPO to międzynarodowa społeczność obejmująca ponad 30 000 dyrektorów generalnych w 142 krajach kierująca się przekonaniem, że świat potrzebuje lepszych przywódców. Wszyscy członkowie organizacji osiągnęli znaczące sukcesy jako przywódcy w młodym wieku. Przewodzą przedsiębiorstwom i organizacjom, które generują łącznie 9 bilionów dolarów rocznego przychodu. Członkowie YPO inspirują i motywują się nawzajem poprzez uczenie się od siebie i wyjątkowe doświadczenia w społeczności pełnej otwartości i zaufania. Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie ypo.org

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1065220/YPO_Logo.jpg

Źródło: YPO