SERINUS ENERGY PLC (11/2021) Zawiadomienie o Walnym Zgromadzeniu SERINUS ENERGY plc

20.04.2021, 08:00aktualizacja: 20.04.2021, 08:01

Raport bieżący z plikiem 11/2021

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Kierownictwo SERINUS ENERGY plc ("Spółka", "Serinus") informuje o przekazaniu akcjonariuszom i złożeniu Zawiadomienia o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki (ang. "Annual General Meeting", dalej: "Walne Zgromadzenie") na godz. 14:00 (czasu BST; godz. 15:00 czasu polskiego) w dniu 13 maja 2021 r., które odbędzie się pod adresem: 2nd Floor, The Le Gallais Building, 54 Bath Street, St Helier, Jersey, JE1 1FW (Wyspy Normandzkie). W związku wprowadzonymi przez rząd Wielkiej Brytanii i Zgromadzenie Stanów Jersey obostrzeniami, zobowiązującymi do pozostania w domu i zachowania dystansu społecznego (Obowiązek Pozostania w Domu), inaczej niż w poprzednich latach, akcjonariusze nie będą mogli uczestniczyć w tegorocznym Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy osobiście. Nie uniemożliwia to jednak udziału akcjonariuszy w głosowaniach na Walnym Zgromadzeniu, w których można uczestniczyć poprzez pełnomocnika lub przez Internet (online). Zawiadomienie o zwołaniu Walnego Zgromadzenia oraz pełnomocnictwo można znaleźć na stronie internetowej Spółki pod adresem https://serinusenergy.com/shareholder-information/

Polscy akcjonariusze, posiadający akcje zapisane na rachunkach papierów wartościowych prowadzonych przez uczestników Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW"), powinni zwrócić się do uczestnika KDPW prowadzącego ich rachunek (czyli domu maklerskiego lub banku powierniczego), na którym zapisane są ich akcje, o dodatkowe informacje dotyczące procedury wykonywania prawa głosu ze swoich akcji na Walnym Zgromadzeniu. Walne Zgromadzenie będzie odbywać się jedynie w języku angielskim.

Zawiadomienie o zwołaniu Walnego Zgromadzenia w języku angielskim (ang. "Notice of Meeting") i jego tłumaczenie na język polski oraz treść stosownego komunikatu prasowego sporządzonego w języku angielskim stanowią załączniki do niniejszego raportu bieżącego i zostają udostępnione na stronie internetowej Spółki: www.serinusenergy.com. W Zawiadomieniu o zwołaniu Walnego Zgromadzenia Akcjonariusze znajdą List Przewodniczącego Rady Dyrektorów, pełne teksty proponowanych uchwał wraz z objaśnieniami, a także inne informacje dotyczące sposobu przeprowadzenia Walnego Zgromadzenia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz