SCTE ogłaszają nowy zarząd, na czele którego stanie Stephanie Mitchko-Beale

20.04.2021, 17:23aktualizacja: 20.04.2021, 17:30

Nowy zarząd gotowy jest do realizacji strategii SCTE na rzecz kształtowania przyszłości branży telekomunikacyjnej.

EXTON, Pensylwania, 20 kwietnia 2021 r. /PRNewswire/ -- The Society of Cable Telecommunications Engineers (SCTE), podmiot zależny CableLabs i lider nauk stosowanych w branży telekomunikacji kablowej od ponad pięciu dekad, ogłosił dzisiaj powołanie nowego zarządu, na czele którego stanie prezes Stephanie Mitchko-Beale, wiceprezes wykonawcza i dyrektor technologiczna Charter Communications. Nowi członkowie zarządu, zatwierdzeni 9 kwietnia, będą kontynuować realizację wizji SCTE, prowadząc branżę telekomunikacji kablowej ku przyszłości.

„Przy okazji powitania nowych członków zarządu pragniemy podziękować wszystkim tym, którzy zasiadali w nim wcześniej, za wniesiony wkład i poświęcenie dla SCTE. Starannie dobrany i opracowany skład nowego zarządu SCTE będzie kontynuował ważne prace rozpoczęte przez poprzednich członków, wyznaczając kierunek działalności SCTE na kolejnych 50 lat – powiedział Mark Dzuban, prezes i dyrektor generalny SCTE. - Jestem dumny z tego, że Stephanie obejmie rolę liderki wykazującej się dużym zaangażowaniem na rzecz rozwoju branży. Piastując stanowisko prezes zarządu, jako osoba doświadczona, nastawiona na podejmowanie przemyślanych działań, będzie ona stanowić wielki atut dla SCTE. Cieszę się, że będziemy razem pracować”.

SCTE i CableLabs dokonały wspólnej oceny składu zarządu, dobierając ich w ten sposób, aby zapewnić niezbędną perspektywę i umiejętności potrzebne do napędzania rozwoju, przekraczania granic i dzielenia się najaktualniejszą wiedzą branżową. W celu zbudowania zarządu o międzynarodowym charakterze SCTE i CableLabs wspólnie powołały i zatwierdziły ośmiu nowych członków, w tym czterech członków komitetu wykonawczego, natomiast przedstawiciele SCTE wybrali trzech członków sprzedawców i trzech członków ogólnych. Łącznie nowy zarząd liczy 14 osób:

- prezes: Stephanie Mitchko-Beale, wiceprezes wykonawcza i dyrektor technologiczna w Charter Communications,

- wiceprezes: Guy McCormick, starszy wiceprezes ds. inżynierii sieci w Cox Communications,

- skarbnik: Jan Hofmeyr, wiceprezes wykonawczy i dyrektor ds. sieci w Comcast Cable,

- sekretarz: Ron McKenzie, starszy wiceprezes ds. technicznych w Rogers Communications Canada Inc.,

- Eddie Arnold, wiceprezes grupy ds. inżynierii i realizacji produktu w Mediacom Communications,

- Frank Drendel, założyciel i emerytowany prezes CommScope,

- Victor Esposito, wiceprezes ds. inżynierii w GCI General Communication,

- John Hewitt, wiceprezes ds. łączności szerokopasmowej, EnerSys,

- Ken Johnson, starszy wiceprezes ds. usług technologicznych w Cable One,

- Catherine McNaught, dyrektor ds. rozwoju rozwijających się rynków aplikacji w Corning Incorporated,

- Andy Parrott, wiceprezes wykonawczy i dyrektor generalny w Vyve Broadband,

- Damian Poltz, starszy wiceprezes ds. technologii i strategii przewodowych w Shaw Communications,

- Michael Rabes, dyrektor ds. inżynierii stałego dostępu w Vodafone,

- Bill Warga, wiceprezes ds. strategii i technologii w Liberty Global Companies Combined Europe & Latin America.

„Możliwość stania na czele nowego zarządu to dla mnie zaszczyt, cieszę się, że będę mogła budować misję SCTE, dbając o to, by SCTE odgrywało kluczową rolę w rozwoju branży telekomunikacji kablowej – powiedziała Mitchko-Beale. - Dzięki pozyskaniu odznaczających się pasją liderów z globalnym doświadczeniem branżowym, kluczowych sprzedawców i strategicznie nastawionych specjalistów jesteśmy dobrze przygotowani do kształtowania technologii komunikacyjnych w kolejnej dekadzie”.

Aby otrzymać powołanie do zarządu SCTE każdy nominowany musi piastować wyższe stanowisko dyrektorskie w jeden ze spółek należących do CableLabs albo być członkiem nadzwyczajnym SCTE wykonującym bieżące obowiązki dyrektorskie z zakresu działalności inżynieryjnej, technicznej i terenowej. Członkowie zarządu muszą również wspierać misję SCTE, aktywnie poszukując zasobów i współpracy w ciągu ich dwuletniej kadencji, które przyczynią się do realizacji celów SCTE. Czternastu nowych członków zarządu oficjalnie zacznie pełnić swoje funkcje od 20 kwietnia 2021 r.

SCTE

SCTE kreuje przyszłość łączności już dziś. Dzięki przywództwu technologicznemu i innowacjom SCTE jest liderem nauk stosowanych w branży telekomunikacji kablowej od ponad pół wieku Jako organizacja typu not-for-profit, SCTE pomaga rozwijać firmy członkowskie, szkoląc pracowników z myślą o przyszłości i zapewniając liderom możliwość rozmawiania o sprawach, które są naprawdę istotne. SCTE jest organizatorem dorocznych SCTE•ISBE Cable-Tec Expo®, największych targów telekomunikacji kablowej i technologii w obu Amerykach. SCTE jest podmiotem zależnym CableLabs®. Więcej informacji można uzyskać na stronie www.scte.org.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1482090/SCTE_Logo.jpg

Źródło: Society of Cable Telecommunications Engineers (SCTE)

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 20.04.2021, 17:23