GoodWe poszerza ofertę swoich akumulatorów o nowe urządzenia z serii Lynx Home

21.04.2021, 08:31aktualizacja: 21.04.2021, 08:36

GoodWe

SUZHOU, Chiny, 21 kwietnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Spółka GoodWe (kod giełdowy: 688390.SH), wiodący na świecie producent inwerterów przeznaczonych do instalacji fotowoltaicznych i rozwiązań z zakresu magazynowania energii, ogłosiła dziś rozszerzenie oferty akumulatorów Lynx Home o nowe produkty.

Do sprzedaży trafią dwa różne rodzaje akumulatorów: Lynx Home S Series charakteryzujące się wysokim napięciem i Lynx Home U Series o niskim napięciu. Wspomniane urządzenia to kolejny dodatek do rosnącej liczby akcesoriów przeznaczonych do instalacji fotowoltaicznych, oferowanych przez spółkę GoodWe po jej debiucie giełdowym we wrześniu ubiegłego roku. W ostatnich latach spółka GoodWe, będąca już rynkowym liderem inwerterów akumulatorowych, zaczęła podbijać sektor akumulatorów i „inteligentnych” zastosowań energetycznych, poszerzając swoją ofertę produktów o akumulatory litowe. Dzięki temu GoodWe dysponuje obecnie kompleksową ofertą w zakresie magazynów energii.

Obydwa modele z serii GoodWe Lynx Home umożliwiają zdalną diagnostykę i modernizację, pozwalając na zdalną aktualizację oprogramowania we wszystkich modułach jednocześnie. Stopień ochrony IP65 pozwala na większą elastyczność i łatwiejszy montaż. Urządzenia z serii GoodWe Lynx Home automatycznie się resetują, gdy akumulator wchodzi w tryb ochrony z powodu zbyt niskiego napięcia. Akumulator posiada także funkcję automatycznego rozpoznawania modułów (Module Auto Recognition).

Urządzenia z serii Lynx Home U automatycznie wykrywają równoległe moduły, bez konieczności ręcznego wprowadzania ustawień. Warto także wspomnieć o niezwykle szybkim tempie ładowania wysokonapięciowych akumulatorów z serii Lynx Home S, które potrzebują do tego zaledwie 1 godziny.

Po swoim debiucie giełdowym we wrześniu ubiegłego roku, spółka poinformowała o dużych inwestycjach w nowe zakłady produkcyjne, centra B+R i urządzenia do zarządzania energią. Arsenał inwerterów przeznaczonych do instalacji fotowoltaicznych i niedawne wejście na rynek akumulatorów sprawiły, że spółka może obecnie konkurować z największymi markami w branży zasobników solarnych.

Dostępność

Niskonapięciowe urządzenia z serii Lynx Home U - kwiecień 2021- świat (z wyjątkiem USA i Japonii).

Wysokonapięciowe urządzenia z serii Lynx Home S - kwiecień 2021- świat (z wyjątkiem USA, Japonii i Australii).

Więcej informacji na stronie: www.goodwe.com

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1483522/image.jpg

Źródło: GoodWe