Niesamowita jakość zapewnia GWM POER dużą popularność i doskonałe wyniki sprzedażowe

21.05.2021, 08:40aktualizacja: 21.05.2021, 08:43

PR Newswire/GWM

BAODING, Chiny, 20 maja 2021 r. /PRNewswire/ -- GWM POER, hit sprzedażowy GWM w Chinach, został ostatnio wprowadzony na rynki całego świata, odnotowując rekordową sprzedaż w kwietniu. Według danych VFACTS udział GWM POER w łącznej miesięcznej sprzedaży w Australii i Nowej Zelandii wyniósł 3%, co stanowi wzrost o 50% m-m i plasuje ten model na 8. miejscu w rankingu ogólnym oraz na 1. miejscu pod względem sprzedaży chińskich pickupów w Australii. Co więcej, w Nowej Zelandii produkt GWM przebił się do pierwszej dziesiątki, odnotowując w kwietniu wzrost o 186% r-r.

Model GWM POER nie tylko odnotowuje dynamiczny wzrost sprzedaży, ale również zdobył wiele prestiżowych nagród medialnych zaledwie kilka miesięcy po premierze. Miesiąc po wprowadzeniu na rynek Chile GWM POER zdobył najcenniejszą nagrodę w chilijskiej branży motoryzacyjnej, tytuł „Najlepszego pickupa roku”. Produkt GWM wziął ostatnio udział w corocznym rankingu Auto Car, jednym z najpopularniejszych serwisów internetowych z poradami motoryzacyjnymi w Australii, a także zdobył nagrodę „Najlepszego modelu roku” w kategorii pickupów, pokonując inne międzynarodowe marki. GWM POER został wysoko oceniony w australijskich mediach. Przykładowo serwis Auto Car pochwalił produkt GWM jako „najlepszy wybór spośród wielofunkcyjnych pickupów”, zapewniający „niesamowite wrażenia z jazdy”. Z kolei Cars Guide zauważył, że „moc GWM POER jest wyższa niż w konkurencyjnych modelach”. Carsales porównała nawet GWM POER bezpośrednio do rynkowego giganta, Forda Rangera uznając, że „GWM POER jest zupełnie inny niż jego konkurenci z Chin i spowoduje duże przetasowania na australijskim rynku pickupów”.

Duża popularność modelu GWM POER w Australii i Nowej Zelandii oraz innych państwach, w których pickupy stanowią nieodłączny element krajobrazu dróg, ale również i w innych miejscach na świecie bierze się stąd, że samochód ten imponuje z zewnątrz, a w środku wykończony został materiałami przeznaczonymi dla SUV-ów, co czyni go najwyższej klasy luksusowym modelem. Pod względem siły napędu, która wynosi 3,5 T, nie ma sobie równych, a ponadto świetnie sprawdza się w warunkach offroadowych. Wyposażony jest w ośmiostopniową przekładnię automatyczną i sinik 2.0T, osiągając maksymalną moc 120 kW i maksymalny moment siły 400 N·m, dzięki czemu jeździ pewnie i płynnie. Ponadto zapewniono w nim ekskluzywną funkcję rozpoznawania wielu języków i bezprzewodową ładowarkę do urządzeń mobilnych oraz liczne funkcje, takie jak tempomat adaptacyjny (ACC), inteligentną kabinę i automatyczną przekładnię L2, aby zapewnić bezpieczniejszą i łatwiejszą jazdę oraz lepsze wrażenia dla kierowcy i pasażerów.

Jak zauważył Andrew Collinson, dyrektor międzynarodowego działu projektowania GWM - „firma chce spopularyzować chińskie pickupy na świecie”. W przyszłości GWM POER będzie jeszcze intensywniej pracować nad takimi aspektami jak design, osiągi, konfiguracja, inteligencja i bezpieczeństwo, dążąc do tworzenia produktów wysoko cenionych przez użytkowników na całym świecie oraz do umacniania pozycji firmy na światowym rynku.

Zdjęcie – https://mma.prnewswire.com/media/1514893/GWM_POER_wins_both_word_of_mouth_and_sales_with_stunning_product_strength.jpg

Źródło: GWM

Źródło informacji: PR Newswire