Hisense zwiększa przychody ze sprzedaży w Europie do 113%, skutecznie wzmacnia europejską pozycję konkurencyjną i opłacalność

14.06.2021, 16:39aktualizacja: 14.06.2021, 16:44

Business Wire/Hisense

QINGDAO, Chiny--(BUSINESS WIRE)-- Hisense, oficjalny sponsor UEFA EURO 2020, uroczyście świętuje oficjalne rozpoczęcie EURO 2020 we Włoszech. Turniej piłkarski, jako jedno z najważniejszych wydarzeń w Europie, stwarza Hisense sposobność do budowania emocjonalnych więzi z europejskimi konsumentami. Od czasu objęcia sponsoringiem UEFA EURO 2016 poprzez wspieranie wydarzeń sportowych i innowacji technologicznych, Hisense zyskuje ogromne uznanie i pochwały ze strony europejskich konsumentów; świadomość marki wzrosła o 6%. W 2021 roku przychody ze sprzedaży Hisense na rynku europejskim wzrosły o 113% rok do roku, z ponad 355% i 185% wzrostem na najważniejszych rynkach, takich jak Polska i Francja. Hisense koncentruje się na rozwoju i produkcji najnowocześniejszych technologii, przyjmując strategię lokalizacji w celu zaspokojenia potrzeb konsumentów na różnych rynkach i wrażeń związanych z produktem.

Niniejsza informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść dostępna tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210614005257/en/

Zarządzanie lokalizacją

Firma Hisense uruchomiła oddziały i biura w Niemczech, Włoszech, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii, Francji oraz innych krajach europejskich, aktywnie rozwijając lokalną sprzedaż poprzez współpracę z Amazon, Euronics, ElectonicPartner oraz sprzedawcami lokalnymi itp.

Ponadto firma Hisense zwiększyła inwestycje w Europie, aby poprawić świadomość marki i przyspieszyć proces lokalizacji. W 2021 roku od stycznia do maja sprzedaż ULED TV U7 i ULED TV U8 w Wielkiej Brytanii, Francji, Niemczech, Włoszech, Hiszpanii i Rosji wzrosła o 181% rok do roku, zaś przychody ze sprzedaży wzrosły o 258% rok do roku. Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu lokalnego rynku i przyspieszając produkcję, Hisense podpisała umowę ze słoweńskim rządem i planuje wyprodukować 2,5 miliona telewizorów na rynek europejski w 2021 roku.

Lokalizacja produktu

Poświęcając się innowacyjności technicznej i stawiając konsumenta na pierwszym miejscu, Hisense idealnie dostosowuje produkty do zróżnicowanych potrzeb rynku. Dla przykładu, ze względu na wysoki poziom wilgotności w Wielkiej Brytanii, Hisense zmienia standardową liczbę 1200 obrotów pralki suszącej na 1400 obrotów, specjalnie na potrzeby rynku brytyjskiego, dzięki czemu pranie wysycha szybciej.

Poza dbałością o nawyki konsumentów, Hisense także optymalizuje swoje produkty w odpowiedzi na wymagania lokalnego rynku i zmiany środowiskowe. Według badań rynku dotknięci przez Covid-19 i lockdown europejscy konsumenci potrzebują większej lodówki do przechowywania żywności. Hisense wprowadziła na rynek 2-metrową lodówkę SkyLine, której wysokość i objętość są znacznie większe i z powodzeniem spełniają wymagania europejskich konsumentów.

Rekrutacja lokalizacyjna

Hisense podkreśla rolę miejscowego zarządzania poprzez tworzenie lokalnych jednostek, takich jak sprzedaż, produkcja, logistyka i obsługa klienta dzięki zarządzaniu projektami i autoryzacji pracy. Firma Hisense jest przekonana, że lokalne zarządzanie i spostrzeżenia miejscowych pracowników umożliwiają lepszą integrację z rynkiem.

Od czasu otwarcia europejska fabryka telewizorów Hisense podwoiła liczbę pracowników. Chcąc wzmocnić lokalną działalność, fabryka nadal zatrudnia miejscowych pracowników. „Fabryka telewizorów Hisense wnosi znaczący wkład w rozwój regionu, tworząc ponad 700 nowych miejsc pracy” – podkreśla minister Zdravko Počivalšek.

Patrząc w przyszłość, Hisense będzie nadal nawiązywać partnerskie relacje z rynkiem europejskim oraz ściśle współpracować z miejscowymi oddziałami i partnerami, aby zapewnić wysokiej jakości produkty technologiczne i usługi dla europejskich konsumentów.

Wersja źródłowa na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210614005257/en/

Źródło: Hisense

KONTAKT:

Dla mediów:

Lori Luo (Ogilvy PR Team)

e-mail: lori.luo@ogilvy.com / HisenseGlobal@ogilvy.com

Źródło informacji: Business Wire