GWM organizuje VIII Festiwal Technologiczny i oficjalnie ogłasza Strategię do 2025 r.

01.07.2021, 14:16aktualizacja: 01.07.2021, 14:20

Fot. PR Newswire/GWM

BAODING, Chiny, 1 lipca 2021 r. /PRNewswire/ -- Konferencja, podczas której ogłoszono Strategię globalną GWM do 2025 r., oraz ceremonia otwarcia VIII Festiwalu Technologicznego odbyły się w Centrum Technologicznym HAVAL w Baoding w dniu 28 czerwca. Firma oficjalnie przedstawiła swoją Strategię do roku 2025, która zakłada osiągnięcie rocznej globalnej sprzedaży na poziomie 4 milionów pojazdów do 2025 r., z czego 80% to pojazdy napędzane energią nowego rodzaju. Oczekuje się, że firma odnotuje przychody operacyjne powyżej 600 miliardów CNY i zainwestuje do 100 miliardów CNY w badania i rozwój.

Jack Wei, prezes GWM, powiedział podczas konferencji: „Jedynym sposobem, w jaki chińskie marki samochodowe mogą realnie przebić konkurencję, jest wyeksponowanie swoich mocnych stron w perspektywie najbliższych 3-5 lat, aby osiągnąć wiodącą pozycję w obszarze nowej energii i inteligentnych rozwiązań. To dla chińskich marek samochodowych wielka okazja, która już się nie powtórzy”.

W przyszłości GWM będzie kłaść nacisk na kompleksowe i gruntowne innowacje i zmiany oraz na dalsze budowanie przewagi konkurencyjnej, aby objąć przywództwo w nowym obszarze i promować proces przekształcania się GWM w globalną spółkę mobilną napędzaną technologią, wykorzystując do tego celu pozycjonowanie „globalnego układu”, „duże inwestycje w badania i rozwój”, „dogłębną zmianę w obrębie przedsiębiorstwa” i „działanie ukierunkowane na użytkownika”.

Dążąc do „podbicia Chin i wejścia na rynek globalny”, GWM nie tylko realizuje globalne prace badawczo-rozwojowe, produkcję i sprzedaż, ale również rozszerza globalizację marki, technologii i talentów. GWM dąży do sprzedaży 4 milionów pojazdów na całym świecie do 2025 r. Sprzedaż pojazdów napędzanych nową energią ma stanowić 80% całkowitej sprzedaży, a przychody operacyjne przekroczą 600 miliardów CNY. W ciągu najbliższych 5 lat całkowite inwestycje w badania i rozwój wyniosą do 100 miliardów CNY, co ma zapewnić spółce dominację technologiczną w kontekście tworzenia bardziej ekologicznych, inteligentnych i bezpiecznych produktów przeznaczonych dla użytkowników na całym świecie. Dodatkowo GWM będzie zwiększać globalną pulę talentów w obszarze B+R. Do 2023 roku liczba pracowników globalnego działu B+R przekroczy 30 tysięcy, w tym 10 tysięcy nowych talentów w obszarze rozwoju oprogramowania.

Realizując „dogłębną zmianę w obrębie przedsiębiorstwa”, GWM będzie wdrażać koncepcję usług "ukierunkowanych na użytkownika" w dosłownym znaczeniu tego słowa, aby stworzyć zupełnie nowy system wartości, w obrębie którego przedsiębiorstwo i użytkownicy będą działać wspólnie poprzez innowacyjne „działania ukierunkowane na użytkowniku” we wszystkich aspektach i na szerokim polu. GWM będzie wykorzystywać internet przemysłowy, aby rozszerzyć tryb działania użytkowników według modelu C2B (konsument-biznes). Spółka stworzy nowy model biznesowy obejmujący „produkty + oprogramowanie + usługi”, aby dzielić się owocnymi wynikami i poprzez współdziałanie z użytkownikami zapewniać obopólne korzyści.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1555947/Jack_Wei_Chairman_of_GWM.jpg

Źródło: GWM