Hisense osiąga kolejny kamień milowy w technice telewizyjnej zdobywając nagrodę EISA

20.08.2021, 08:27aktualizacja: 20.08.2021, 08:32

Hisense

QINGDAO, Chiny, 20 sierpnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Najwyższy w swojej serii model Hisense TV 65U8GQ został nagrodzony przez EISA jako najlepszy Telewizor Rodzinny EISA w kategorii Wyświetlacze do kina domowego. Doceniono charakterystykę techniczną produktu, jego wszechstronność i opłacalność. Co więcej, model uzyskał doskonałe noty w kategoriach kina i gier wideo, co sprawia, że jest idealnym rozwiązaniem dla obu zastosowań.

EISA reprezentuje ekspertów pracujących w mediach w całym spektrum elektroniki konsumenckiej. To jedyne stowarzyszenie obejmujące 61 specjalistycznych czasopism z 29 krajów całego świata, które wyróżnia najlepsze produkty już od 40 lat. Nagrody EISA wyznaczają trendy rozwojowe w branży. Nagroda potwierdza zaangażowanie Hisense w kwestie rozwoju technologii, jakości, designu i wydajności.

Imponująca jakość obrazu telewizora Hisense ULED TV

Hisense 65U8GQ to 65-calowy telewizor ULED z technologią pełnego podświetlenia z lokalnym przyciemnieniem (ang. Full Array Local Dimming) i panelem Quantum Dot; posiada również znakomity i łatwy w obsłudze system VIDAA U5 smart OS, który obsługuje technologie sterowania głosem Alexa i Google Assistant, sprawiając, że korzystanie z urządzenia staje się jeszcze przyjemniejsze.

„Fani filmów będą mogli cieszyć się prawdziwie kinową jakością treści 4K HDR z Dolby Vision i technologią HDR10+. Telewizor ma imponujące parametry i sprzedawany jest po atrakcyjnej cenie” – stwierdziło Jury EISA.

Uznanie i wzrost sprzedaży dzięki innowacjom technologicznym

Nieprzerwane zaangażowanie Hisense w rozwijanie technologii i produktów spotyka się z pozytywnym odbiorem i uznaniem wyrażonym poprzez przyznane nagrody i wyróżnienia ze strony najlepszych organizacji.

W 2021 r. telewizor Hisense zajął historycznie wysokie miejsce 88. w rankingu i znakomite miejsce 94. w zestawieniu jakości obrazu prestiżowej organizacji oceniającej Weka Media Video.

Pomiędzy styczniem a czerwcem 2021 r. łączne przychody ze sprzedaży produktów ULED TV U7 i U8 wzrosły o 86% rok do roku, a wielkość sprzedaży wzrosła o 57%. W rezultacie w pierwszej połowie roku 2021 produkcja telewizorów grupy Hisense (Hisense i Toshiba) zajmowała najwyższą pozycję w Japonii, przy czym telewizory Hisense znalazły się na drugim miejscu w Australii pod względem wielkości sprzedaży.

Od telewizorów ULED i Laser TV po inne produkty, Hisense poświęca dużo uwagi innowacjom technologicznym i skupia się na swoich klientach, stosując wyrafinowane technologie, by zapewniać najwyższej jakości produkty na całym świecie. W przyszłości Hisense zamierza jeszcze bardziej wzmocnić reputację i konkurencyjność marki, skupiając się na innowacjach technologicznych i rozwijaniu produktów.

Klip wideo - https://www.youtube.com/watch?v=OpTl5NeIcPU

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1598102/EISA_FAMILY_TV.jpg