„Harry Potter: Puzzles & Spells” - stworzona przez firmę Zynga magiczna gra mobilna typu „trzy w rzędzie” - obchodzi pierwszą rocznicę

21.09.2021, 18:12aktualizacja: 21.09.2021, 18:37

Business Wire/Zynga
Z tej okazji graczy czeka tydzień niespodzianek i specjalnych wydarzeń.

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)—spółka Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), światowy lider w dziedzinie interaktywnej rozrywki, ogłosiła dzisiaj rozpoczęcie tygodniowych obchodów pierwszej rocznicy jej magicznej gry mobilnej typu „trzy w rzędzie” - „Harry Potter: Puzzles & Spells”. Już od dzisiaj udział w nich mogą wziąć fani na całym świecie, korzystając z przygotowanych specjalnie na tę okazję prezentów, loterii i nowych treści udostępnianych w grze przez kolejnych siedem dni.

Wiadomość zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja dostępna jest tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210921005079/en/.

Od czasu premiery we wrześniu 2020 r. gra „Harry Potter: Puzzles & Spells” nieustannie zachwyca fanów układankami i rozgrywką w autentycznym świecie magii. Na graczy czeka 2 tys. poziomów pełnych zabawy i emocji układanek osadzonych w realiach Hogwartu, w tym nowe treści i wydarzenia. Z okazji pierwszej rocznicy Zynga opublikowała świeży trailer pokazujący atrakcje czekające na graczy.

„Jesteśmy niezmiernie dumni z odbioru i pochwał, z jakimi spotkała się gra >>Harry Potter: Puzzles & Spells<<, ale jeszcze bardziej schlebia nam i inspiruje nas liczna rzesza graczy, którzy wyruszyli z nami w tę podróż - powiedział Yaron Leyvand, wiceprezes wykonawczy ds. gier w Zynga. - Cieszymy się bardzo, że możemy świętować ten kamień milowy z naszymi fanami i liczymy na otwarcie wspólnie z nimi nowego rozdziału w grze”.

Już w tym tygodniu rozpocznie się nowe wydarzenie inspirowane pamiętnymi urodzinami Dudleya Dursleya w Zoo w Londynie, podczas którego gracze będą zbierać na planszy „prezenty”, za które otrzymają specjalne skrzynie. Nie zabraknie znanego wątku z wężem - ułożenie elementów obok tajemniczych pudełek na planszy spowoduje uwolnienie ukrywającego się w nich pytona. Od 23 września gracze będą mogli wziąć udział w cenionej tradycji związanej z domami Hogwartu, rozwiązując łamigłówki i zyskując punkty dla reprezentowanych przez nich domów - wyniki prezentowane będą na światowej tablicy liderów. W okresie od 22 do 24 września osoby, które zalogują się do gry, otrzymają specjalny rocznicowy prezent.

Podczas rocznicowego tygodnia odwiedzający profile „Harry Potter: Puzzles & Spells” na Twitterze, Facebooku i Instagramie będą zachęcani do dzielenia się ulubionymi wspomnieniami, korzystając z hasztagu #PuzzlesAndSpellsAnniversary. Wybrana losowo zostanie trójka graczy, którzy otrzymają rocznicowy zestaw nagród pełnych waluty, przedmiotów, pakietów doładowań i wiele innych atrakcji.

W „Harry Potter: Puzzles & Spells” gracze uczestniczą w przygodzie z zagadkami typu „trzy w rzędzie” pełnej czarów, humoru, kolorów i postaci z serii „Harry Potter”. W produkcji zastosowano oprawę muzyczną i głosy aktorów z oryginalnych filmów o Harrym Potterze, zapraszając graczy w autentyczną, mobilną podróż z Harrym po świecie czarów. Zdobywając czary i specjalne doładowania, gracze rozwiązują układanki „trzy w rzędzie” na planszy pełnej podskakujących Czekoladowych Żab i trzepoczących Skrzydlatych Kluczy oraz toczą rywalizację z czarodziejskimi szachami i innymi niespodziewanymi przeszkodami i obiektami. Aby oddać ducha koleżeństwa i towarzyskiej rywalizacji w Hogwarcie, w grze zapewniono możliwość tworzenia wspólnie z innymi fanami klubów lub przyłączania się do nich w celu nawiązywania znajomości, wspólnego opracowywania strategii rozwiązywania układanek, dzielenia się swoimi doświadczeniami i rywalizowania o trofea w ekskluzywnych Wydarzeniach Klubowych.

„Gra Harry Potter: Puzzles & Spells” dostępna jest na całym świecie na urządzenia mobilne z systemami operacyjnymi iOS i Android, a także na urządzeniach Amazon Kindle i Facebooku. Aby zdobyć więcej informacji na temat gry i porozmawiać z innymi fanami, odwiedź profil na Facebooku, Instagramie i Twitterze oraz stronę internetową pod adresem www.harrypotterpuzzlesandspells.com.

Dodatkowe materiały udostępniono pod adresem: https://www.dropbox.com/sh/haxo6yr1pvx8txl/AAACWl5QigRsekaDgzelwXyVa?dl=0.

Zynga

Zynga jest światowym liderem w dziedzinie interaktywnej rozrywki, którego misją jest zbliżanie do siebie ludzi z całego świata za pośrednictwem gier. Jej produkcje mają ogromny zasięg obejmujący ponad 175 państw i regionów. Firma posiada bogaty dorobek popularnych gier mobilnych, które ściągnięto już ponad 4 mld razy, w tym takie tytuły jak „CSR Racing™”, „Empires & Puzzles™”, „Hair Challenge™”, „Harry Potter: Puzzles & Spells™”, „High Heels!™”, „Merge Dragons!™”, „Merge Magic!™”, „Queen Bee™”, „Toon Blast™”, „Toy Blast™”, „Words With Friends™” czy „Zynga Poker™”. Niedawno firma stała się właścicielem Chartboost - czołowej platformy reklamowej i monetyzacyjnej, która zapewnia nowe możliwości w zakresie automatycznego systemu zakupu i sprzedaży przestrzeni reklamowej oraz skalowania zysków. Założona w 2007 r. spółka Zynga ma siedzibę w Kalifornii, a także oddziały na terenie Ameryki Północnej, Europy i Azji. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.zynga.com, profilach społecznościowych na Twitterze, Instagramie i Facebooku, a także na blogu Zyngi.

Warner Bros. Games

Studio Warner Bros. Games, oddział Warner Bros. Home Entertainment, Inc., jest czołowym światowym wydawcą, producentem, licencjodawcą i dystrybutorem treści rozrywkowych na platformach interaktywnych, w tym na konsole, urządzenia przenośne, mobilne i gry na PC zarówno w zakresie projektów własnych, jak i innych producentów. Więcej informacji na temat Warner Bros. Games można znaleźć na stronie https://www.wbgames.com/.

Portkey Games

Portkey Games, podmiot należący do Warner Bros. Interactive Entertainment, to wytwórnia zajmująca się opracowywaniem gier osadzonych w Świecie Magii, których inspiracją są powieści autorstwa J. K. Rowling. Portkey Games umożliwia graczom decydowanie o misjach i przygodach, które spotkają ich postać w Świecie Magii, pozwalając na dokonywanie odkryć i przeżywanie wyjątkowych doznań. Wytwórnia Portkey Games otwiera przed graczami nowe możliwości eksplorowania Świata Magii i przeżywania w nim własnych magicznych przygód.

WIZARDING WORLD, HARRY POTTER Prawa do publikowania © J.K. Rowling. HARRY POTTER: Postaci, nazwy i powiązane oznaczenia HARRY POTTER: PUZZLES & SPELLS, PORTKEY GAMES, WIZARDING WORLD i HARRY POTTER © i ™ Warner Bros. Entertainment Inc. ™ Zynga Inc. Wszelkie prawa zastrzeżone.

GODŁO WB: ™ & © Warner Bros. Entertainment Inc. (s21).

Regulamin loterii

* Bez wymogu kupna - nie zwiększy ono szans na wygraną. W loterii mogą brać udział mieszkańcy Stanów Zjednoczonych w wieku od 18 lat. 9/22/21-9/29/21 PT. Loteria podlega oficjalnemu regulaminowi dostępnemu na stronie https://zynga.social/HPM3Anniversary; zawarto w nim informacje dotyczące szans, nagród i ograniczeń. Oferta nieważna w miejscach, w których przepisy zakazują organizowania loterii. Sponsor: Zynga.

Wypowiedzi prognozujące

W niniejszym komunikacie zawarto wypowiedzi prognozujące dotyczące m.in. elementów gry oraz ograniczonych czasowo wydarzeń i promocji dotyczących „Harry Potter: Puzzles & Spells”. W wypowiedziach prognozujących często pojawiają się słowa „przewidywania”, „prognozowany”, „planowany”, „zamierza”, „będzie”, „spodziewany”, „uważa”, „cel”, „oczekuje” oraz stwierdzenia w czasie przyszłym. Pomyślne osiągnięcie celów objętych takimi wypowiedziami prognozującymi wiąże się z przyjęciem określonych założeń i jest obarczone istotnymi czynnikami ryzyka i niepewności. Nie należy przywiązywać nadmiernej wagi do wypowiedzi prognozujących, ponieważ opierają się one na informacjach dostępnych dla firmy w dniu ich formułowania. Spółka nie ma obowiązku aktualizacji takich wypowiedzi. Więcej informacji i szczegółów na temat ryzyka, niepewności i założeń można znaleźć w jej publicznych wnioskach składanych w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd („SEC”), których kopie można uzyskać na stronie internetowej poświęconej relacjom z inwestorami: http://investor.zynga.com lub na stronie SEC www.sec.gov.

Wersja źródłowa na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210921005079/en/.

Źródło: Zynga

KONTAKT: