Premiera nowego zegarka Casio z linii EDIFICE - efektu współpracy Casio z Honda Racing - w którym zastosowano „Mistrzowską Biel” bolidów Hondy

24.09.2021, 08:41aktualizacja: 24.09.2021, 08:46

CASIO COMPUTER CO., LTD
Zewnętrzna obwódka tarczy wykończona autentycznym lakierem w kolorze „Mistrzowskiej Bieli” z bolidu Hondy.

TOKIO, 24 września 2021 r. /PRNewswire/ -- spółka Casio Computer Co., Ltd. ogłosiła dzisiaj premierę ECB-S100HR Honda Racing Championship White Edition, efektu nawiązanej niedawno współpracy z Honda Racing w zakresie wysokiej klasy metalowych chronografów z linii EDIFICE, które wpisują się w koncepcję marki wyrażającą się w haśle „Prędkość i inteligencja”.

Nazwa Honda Racing odnosi się do działalności Honda Motor Co., Ltd. (dalej „Honda”) w obszarze sportów motoryzacyjnych, którą spółka prowadzi na całym świecie. Honda Racing i EDIFICE, które wywodzą się z Japonii, nawiązały współpracę w 2018 r. jako wyraz podzielanego przez nie zaangażowania w wykorzystywanie możliwości oferowanych przez nowoczesne technologie w ramach ich globalnej działalności.

ECB-S100HR stanowi hołd dla chlubnej historii Hondy i jej osiągnięć w wyścigach Formuły 1 (F1™), jego design inspirowany jest bowiem Hondą RA271. Bolid ten, wyróżniający się białym nadwoziem z czerwonym symbolem wschodzącego słońca, był pierwszym pojazdem japońskiego producenta, który w 1964 r. wziął udział w wyścigu Formuły 1. Kolorowi temu nadano nazwę „Championship White” („Mistrzowska Biel”) i stał się on symbolem ducha wyścigów samochodowych Hondy. Zewnętrzną obwódkę tarczy w ECB-S100HR wykończono lakierem w autentycznym kolorze „Mistrzowskiej Bieli”, natomiast w subtarczy i przyciskach zastosowano czerwone akcenty. Na obwodzie szkiełka znajduje się drukowany wzór, który przypomina flagę w szachownicę, przywodząc na myśl liczne zwycięstwa Hondy w wyścigach Formuły 1. Wykonany z prawdziwej skóry pasek wyróżnia się podwójną kolorystyką - część zewnętrzną wykonano w kolorze białym, a spód w czerwonym.

ECB-S100HR komfortowo dopasowuje się do nadgarstka dzięki smukłej, średniej wielkości obudowie, a także posiada przydatne funkcje, jak np. system zasilania Tough Power, który wydajnie przekształca promienie słoneczne w energię zasilającą zegarek, jak również moduł Bluetooth ® i podwójne oświetlenie LED o wysokim poziomie jasności. Zegarek można sparować ze smartfonem za pomocą specjalnej aplikacji, przy użyciu której można ustawić prawidłową godzinę w zależności od miejsca - do wyboru jest 300 miast na całym świecie. ECB-S100HR posiada również funkcję Time & Place, dzięki której użytkownik jednym przyciskiem może zacząć rejestrować w aplikacji aktualną datę/godzinę i położenie na mapie. Ustawiona na godzinie 9 wskazówka wewnętrznej subtarczy pełni funkcję alarmu lub minutnika, który można ustawić z wyprzedzeniem 30 minut.

Zdjęcie – https://mma.prnewswire.com/media/1631785/ECB_S100HR.jpg

Zdjęcie – https://mma.prnewswire.com/media/1631585/ECB_S100HR_Outer_ring_dial_finished_authentic_Championship_White_paint.jpg

Zdjęcie – https://mma.prnewswire.com/media/1631781/Additional_nylon_band_Honda_RA271_The_F1TM_car_a_Japanese.jpg

Źródło: CASIO COMPUTER CO., LTD