ATLANTA POLAND SA (17/2021) Powołanie osób nadzorujących.

15.12.2021, 16:01aktualizacja: 15.12.2021, 16:02

Raport bieżący 17/2021

Zarząd ATLANTA POLAND S.A. z siedzibą w Gdańsku, działając na podstawie § 5 pkt. 5) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim informuje, iż:

1. Zwyczajne Walne Zgromadzenie ATLANTA POLAND S.A. w dniu 15 grudnia 2021 roku uchwałą nr 16, postanowiło powołać Panią Karolinę Mazur do pełnienia funkcji członka Rady Nadzorczej Spółki na okres 5 (pięcioletniej) kadencji.

Pani Karolina Mazur jest absolwentką Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie oraz Uniwersytetu Ekonomicznego Bocconi w Mediolanie, gdzie ukończyła studia magisterskie z zarządzania oraz biznesu. Uczestniczyła w stażach pracy w galeriach w Londynie i w Rzymie. Od 4 lat pracuje w Szwajcarii w galerii sztuki nowoczesnej w St. Moritz jako menażer oraz współprowadzi firmę realizującą projekty meblarskie w zakresie drewnianego rzemiosła artystycznego opartego na zasadach zrównoważonego rozwoju.

Pani Karolina Mazur nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec ATLANTA POLAND S.A., nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej, nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Pani Karolina Mazur nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Ponadto, Pani Karolina Mazur złożyła oświadczenia, iż:

spełnia kryteria niezależności określone w zasadzie 2.3 "Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych 2021" w odniesieniu do ATLANTA POLAND S.A. z siedzibą w Gdańsku,

ma powiązania z akcjonariuszem posiadającym co najmniej 5% ogólnej liczby głosów w ATLANTA POLAND S.A. z siedzibą w Gdańsku - jest córką Pana Dariusza Mazura, który na dzień złożenia oświadczenia posiadał pośrednio tj. poprzez Rockfield Holding AG oraz Rockfield Jurata Sp. z o.o. łącznie 3.627.888 akcji ATLANTA POLAND S.A. stanowiących łącznie 59,55% w kapitale zakładowym Spółki oraz w ogólnej liczbie głosów na jej Walnym Zgromadzeniu.

2. Zwyczajne Walne Zgromadzenie ATLANTA POLAND S.A. w dniu 15 grudnia 2021 roku uchwałą nr 17, postanowiło powołać Panią Martę Śliwińską do pełnienia funkcji członka Rady Nadzorczej Spółki na okres 5 (pięcioletniej) kadencji.

Pani Marta Śliwińska posiada wykształcenie wyższe inżynieryjne, jest absolwentką Politechniki Gdańskiej, wydziału Architektury i Urbanistyki (ukończenie w 2012r.).

Doświadczenie zawodowe:

2018 -2019 Design + Business Consulting Janusz Borowiec - Pracownik biurowy

2015-2018 Projektowanie wnętrz - umowy zlecenia

2012-2015 Zever It Solution - Specjalista do spraw ofertowania

Pani Marta Śliwińska nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec ATLANTA POLAND S.A., nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej, nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Pani Marta Śliwińska nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Ponadto, Pani Marta Śliwińska złożyła oświadczenia, iż:

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz