Odliczanie podczas wirtualnych obchodów Nowego Roku 2022 na Times Square

17.12.2021, 11:40aktualizacja: 17.12.2021, 11:50

Jamestown
VNYE wraca z propozycją imersyjnej formy świętowania nadejścia Nowego Roku.

NOWY JORK--(BUSINESS WIRE) - W tym roku do świata wirtualnego wraca największa na świecie impreza związana z obchodami Nowego Roku dzięki wznowieniu VNYE, imersyjnego wirtualnego doświadczenia w samym centrum obchodów Nowego Roku - na Times Square. Mieszkańcy wszystkich krajów świata mogą zwiedzić wirtualny świat Times Square, zagrać w gry i obejrzeć transmisję obchodów Nowego Roku na Times Square za pośrednictwem aplikacji i strony internetowej VNYE.

Ta informacja prasowa zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja informacji prasowej dostępna jest po adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20211216006118/en/

Firma Jamestown, właściciel One Times Square, na którym odbywa się odliczanie czasu do nadejścia Nowego Roku, w ubiegłym, z uwagi na odwołanie udziału publiczności w obchodach, roku wprowadziła na rynek VNYE – nowy sposób świętowania Nowego Roku w czasie pandemii. Łącznie w 2021 r. VNYE zgromadziło ponad 3,7 mln osób z całego świata.

„Stworzyliśmy VNYE, aby zwiększyć szanse na obchody Nowego Roku i umożliwić zainteresowanym odwiedzenie Times Square w obliczu zakazu organizowania imprez masowych – powiedział Michael Phillips, prezes Jamestown. - Podczas drugiej edycji VNYE będzie uzupełnieniem świętowania z bezpośrednim udziałem publiczności, ale także wydarzeniem samym w sobie – będzie to świat wirtualny, w którym obywatele z różnych państw świata będą mogli wspólnie świętować Nowy Rok”.

„Obchody Nowego Roku na Times Square to wydarzenie na światową skalę, łączące ludzi z całego świata żegnających stary rok i z nadzieją witających rok nadchodzący – powiedział Tom Harris, prezes Times Square Alliance. - Spółka Jamestown pogłębiła te więzi dzięki innowacyjnej technologii VNYE umożliwiającej ludziom z każdego zakątka świata znalezienie się na Times Square i uczestniczenie w tym kultowym wydarzeniu w sposób, o którym do tej pory nawet nie śmieli pomyśleć”.

W świecie wirtualnym VNYE użytkownicy mogą tworzyć spersonalizowane awatary, zwiedzić Times Square, zebrać konfetti, aby zdobyć punkty na zindywidualizowanie dodatkowego awatara i odwiedzić taras widokowy znajdujący się na One Times Square, aby z lotu ptaka obejrzeć wirtualny świat Times Square.

Wewnątrz One Times Square można zagrać w trzy pasjonujące gry: Dance World, w której uczestnicy mogą się pochwalić umiejętnościami tanecznymi; Nature World, w której gracze mogą zwiedzić różne otoczenia i wziąć udział w wyprawie, na której zbiera się elementy Kuli Noworocznej z Times Square oraz Zero G, w której użytkownicy mogą udać się w podróż dookoła świata, odwiedzić wiele miejsc i zdobywać doładowania i punkty.

Począwszy od dnia 31 grudnia 2021 r. użytkownicy mogą wybrać jeden z jedenastu widoków, umieszczonych na Times Square kamer transmitujących na żywo oraz jedną z siedmiu transmisji obchodów Nowego Roku przekazywanych z kamer typu EarthCam z różnych miejsc na świecie, w tym z Rio de Janeiro w Brazylii czy Budapesztu na Węgrzech.

O północy w wirtualnym świecie użytkownicy mogą rozpocząć odliczanie do nowego roku, uruchamiając wirtualną Kulę Noworoczną i pokaz sztucznych ogni.

Aplikacja VNYE będzie dostępna do pobrania w sklepach z aplikacjami od dnia 18 grudnia 2021 r., a transmisje na żywo odbędą się w dniu 31 grudnia 2021 roku. Dalsze informacje dostępne są na stronie https://VNYE.com oraz pod odnośnikiem @onetimessquarenyc.

Jamestown

Jamestown to światowa firma ukierunkowana na projektowanie inwestycji i zarządzania nieruchomościami o 38-letniej historii i realizująca misję tworzenia inspirujących miejsc. Od chwili założenia w 1983 r. firma Jamestown zrealizowała transakcje na kwotę przekraczającą 35 mld USD. Od dnia 30 września 2021 r. firma zarządza aktywami o wartości 13,1 mld USD, a jej portfolio obejmuje kluczowe rynki w Stanach Zjednoczonych, Ameryce Łacińskiej i Europie. W skali świata firma Jamestown zatrudnia ponad 400 osób, siedziba główna firmy mieści się w Atlancie i Kolonii, a jej oddziały znajdują się w Amsterdamie, Bogocie, Bostonie, Londynie, Los Angeles, Madrycie, Mediolanie, Nowym Jorku, San Francisco i Waszyngtonie D.C. Aktualne i poprzednie projekty dotyczyły One Times Square i Chelsea Market w Nowym Jorku, Industry City na Brooklynie, Ponce City Market w Atlancie, Ghirardelli Square w San Francisco, budynku Innovation and Design Building w Bostonie oraz Groot Handelsgebou w Rotterdamie. Dalsze informacje dostępne są na stronie www.jamestownlp.com.

Wersja źródłowa informacji prasowej dostępna jest w serwisie businesswire.com pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20211216006118/en.

Źródło: Jamestown

KONTAKT: