Infogain powołuje Dayapatrę Nevatię na stanowisko prezesa i dyrektora ds. operacyjnych

04.01.2022, 14:21aktualizacja: 04.01.2022, 14:27

Doświadczenie w kierowaniu zespołami zrzeszającymi łącznie 100 000 członków na całym świecie; przyspieszenie realizacji wizji i rozwoju Infogain.

LOS GATOS, Kalifornia--(BUSINESS WIRE)-- Infogain, międzynarodowy lider w dziedzinie usług inżynieryjnych dla platform cyfrowych z siedzibą w Dolinie Krzemowej, powołał Dayapatrę Nevatię na stanowisko prezesa i dyrektora ds. operacyjnych, odpowiedzialnego za działalność operacyjną spółki na całym świecie. Jego bezpośrednim przełożonym jest Ayan Mukerji, dyrektor generalny, a jego zadaniem jest realizacja strategii Infogain polegającej na połączeniu technologii chmury, doświadczenia i sztucznej inteligencji w celu zaoferowania klientom rozwiązań cyfrowych skoncentrowanych na człowieku.

Dayapatra Nevatia jest uznanym weteranem branży IT, który może poszczycić się niemal trzydziestoletnim doświadczeniem w tworzeniu i dostarczaniu wartości dla klientów, rozwoju nowych rynków pionowych, zarządzaniu dużymi spółkami i kierowaniu zróżnicowanymi pod względem kulturowym międzynarodowymi organizacjami, zatrudniającymi łącznie ponad 100 000 członków zespołu na całym świecie. Do jego obowiązków na ostatnio zajmowanym stanowisku dyrektora wykonawczego i dyrektora ds. operacyjnych w Mindtree należało opracowanie, planowanie i wdrażanie strategii biznesowych i planów operacyjnych, zgodnych z wizją i długoterminowymi celami firmy.

Przed dołączeniem do zespołu Mindtree, prze wiele lat Nevatia był zatrudniony na kierowniczych stanowiskach w Accenture. Jako dyrektor naczelny i dyrektor ds. dostaw do zaawansowanych ośrodków technologicznych w Accenture w Indiach, był członkiem indyjskiego zespołu zarządzającego, odpowiadając za opracowywanie programów integracji systemów, outsourcingu aplikacji, infrastruktury, usług cyfrowych i usług bezpieczeństwa w różnych branżach.

Dyrektor generalny Infogain, Ayan Mukerji powiedział:

„Dayapatra wnosi do naszego zespołu ogromną wiedzę w zakresie zarządzania rozwojem i poszerzaniem skali działalności, połączoną z dogłębnym zrozumieniem kwestii technologicznych. Jego doświadczenie przyniesie firmie Infogain korzyści. Dołączenie Dayapatry do zespołu zarządzającego zapewni nam nową perspektywę i umocni nasze możliwości rozwiązywania złożonych wyzwań biznesowych, z którymi każdego dnia muszą mierzyć się nasi klienci”.

Ayan Mukerji dodał:

„Chciałbym również podziękować Eddiemu Chandhokowi za 18 lat doskonałej pracy na rzecz rozwoju naszej organizacji. Eddie pozostanie w naszej firmie i będzie siłą napędową działań w zakresie fuzji i przejęć, które stają się jeszcze bardziej strategiczne, ponieważ przyczyniają się do pozyskiwania utalentowanych pracowników i integracji rynków, na których świadczymy usługi”.

Dayapatra dodał:

„Cieszę się na dołączenie do tak dynamicznie rozwijającej się spółki inżynieryjnej jak Infogain, kierowanej przez liderów śmiało patrzących w przyszłość, którzy są w pełni zaangażowani w budowanie platform napędzających rozwój działalności naszych klientów”.

Shashank Singh, partner w Apax, podmiocie doradzającym funduszom, które są większościowymi udziałowcami w Infogain, powiedział:

„Imponujące kwalifikacje i doświadczenie Dayapatry, współpracującego z dyrektorami generalnymi, dyrektorami ds. rozwoju i dyrektorami ds. technologicznych spółek z listy Fortune 100, sprawiają, że jest on odpowiednią osobą do przeniesienia usług i działań operacyjnych firmy na kolejny poziom”.

Rohan Haldea, partner w Apax, stwierdził, że:

„jest to kolejny ekscytujący krok na drodze rozwoju firmy Infogain, który zapewni najwyższy poziom wyników osiąganych przez jej globalny zespół”.

Dayapatra Nevatia ukończył studia licencjackie w zakresie elektroniki w IET w Lucknow, oraz studia magisterskie w dziedzinie zarządzania w IISc w Bangalore.

Infogain

Infogain jest platformą cyfrową skoncentrowaną na człowieku i firmą zajmującą się inżynierią oprogramowania z Doliny Krzemowej. Projektuje wyniki biznesowe dla firm z listy Fortune 500 i cyfrowych tubylców w branży technologii, opieki zdrowotnej, ubezpieczeń, podróży telekomunikacji i handlu detalicznego. Przyspiesza transformację opartą na doświadczeniu w dostarczaniu platform cyfrowych, wykorzystując technologie takie jak chmura, mikrousługi, automatyzacja, IoT i sztuczna inteligencja. Infogain jest ekspertem w dziedzinie integracji wielu chmur w zakresie wszystkich dostawców chmur hiperskalowych – Microsoft Azure, Google Cloud Platform i Amazon Web Services.

Infogain, spółka portfelowa Apax Funds, posiada biura w Kalifornii, Waszyngtonie, Teksasie, Wielkiej Brytanii, Zjednoczonych Emiratach Arabskich i Singapurze, z centrami usług w Seattle, Houston, Austin, Krakowie, Noidzie, Bengaluru, Pune, Gurgaonie i Bombaju. Więcej informacji znajduje się na stronie www.infogain.com.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220103005521/en/

Źródło: Infogain

KONTAKT: