Nauka i technologie

GemUni rewolucjonizuje branżę kryptogamingową dzięki zdecentralizowanej platformie do gier NFT w modelu Play-to-Earn

17.01.2022, 08:42aktualizacja: 17.01.2022, 08:46

GemUni

SINGAPUR, 17 stycznia 2022 r. /PRNewswire/ -- GemUni, zdecentralizowana platforma do gier NFT w modelu Play-to-Earn, ogłosiła, że jej nadchodzące wejście na giełdę DEX (Initial DEX Offering, IDO) zostanie zrealizowane 19 stycznia br. w oparciu o trzy launchpady - GameFi, Red Kite i KrystalGO. GemUni buduje zdecentralizowaną platformę do gier NFT, aby gracze z całego świata mogli angażować się w fajne i proste casualowe i flagowe gry NFT w modelu zarabiania Play-to-Earn. Użytkownicy mogą cieszyć się grami przy jednoczesnej monetyzacji swojej rozgrywki dzięki nagrodom z platformy oraz transakcjom GENI Pass NFT.

Duża przewaga na starcie

Od ogłoszenia jej powstania, platforma GemUni przeszła przez trzy miesiące wypełnione różnymi działaniami i kamieniami milowymi. Podczas grudniowego Wielkiego Otwarcia INO, na którym pojawili się goście z głównych organizacji gamingowych i blockchainowych, po raz pierwszy zaoferowano NFT GENI Pass na wielu rynkach NFT. NFT GENI Pass od GemUni były bardzo poszukiwane przez miłośników kryptowalut i gier i sprzedano ich tysiące. Tak dobry start zachęcił GemUni do ogłoszenia Miniwyzwania Beta Test & Christmas zachęcającego graczy do uczestnictwa w wielu wyzwaniach i zdobycia tokenu projektu.

Imponujące portfolio partnerów i obiecujący plan na 2022 rok

Na kilka dni przed IDO, GemUni osiągnął kolejny kamień milowy. W ramach prywatnej rundy finansowania GemUni zebrał od inwestorów 2 mln dolarów. W tym momencie projekt obejmuje portfel ponad 30 inwestorów prywatnych i partnerów, w tym znanych inwestorów venture capital, takich jak Kyber Ventures, Shima Capital, ZBS Capital (CryptoDiffer), Kyros Ventures (Coin68), Gain Associates, ZipMex, HG Ventures i innych.

Na początku stycznia GemUni ogłosił swoje obiecujące plany na rok 2022. Obok Platformy Gier Casualowych, na której jeszcze w I kwartale pojawi się ponad 500 gier, projekt ogłosił swoją Platformę Gier Flagowych, na której pojawią się takie tytuły jak The Olympus, Hero Infinities, CyberRace, Moon 2050 i ZodiBoom. Rusza także sklep NFT, który wesprze handel tokenami NFT przez graczy. Dalsze funkcje, takie jak GemUni Launchpad dla IGO i INO, DAO Treasury czy Side Chain zadebiutują w II kwartale.

Przy tak ambitnym planie na rok 2022, GemUni z przyjemnością nawiąże współpracę ze studiami deweloperskimi, Globalnymi Ambasadorami i artystami przy pracy nad swoją najwyższej klasy Zdecentralizowaną Platformą Gamingową NFT.

IDO na GameFi, Red Kite i KrystalGO 19 stycznia 2022 roku

W dniu 19 stycznia br. GemUni wejdzie na giełdę DEX za pośrednictwem trzech launchpadów: GameFi, Red Kite i KrystalGO. Podając cenę publiczną 0,2 USD za token, GemUni sugeruje, że wartość projektu na IDO wynosi 20 mln USD.

GemUni posiada imponujący zespół kierowniczy, do którego należy dyrektor generalna i założycielka Cassie Nguyen - zwyciężczyni Startup World Cup 2019 w Dolinie Krzemowej. Na czele komitetu doradczego stoi Peter Vesterbacka - założyciel firmy Rovio Entertainment (twórcy gier „Angry Birds”).

Dyrektor generalna i założycielka GemUni, Cassie Nguyen mówi, że jej zespół pracuje dzień i noc, aby połączyć gry z nowym modelem Play-to-Earn, tworząc ekosystem dla 3,2 mld graczy i studiów deweloperskich z całego świata.

„Nigdy dotąd nie było tak dużych oczekiwań związanych z tą kombinacją gier i kryptogospodarki” - stwierdziła - „Jesteśmy dumni, że możemy być pierwszą platformą Play-to-Earn oferującą ulubione doświadczenia gamingowe dla każdego. Teraz każdy może spędzać czas, ciesząc się fajnymi i prostymi grami, jednocześnie zarabiając prawdziwe pieniądze”.

GemUni chce stać się zdecentralizowanym odpowiednikiem popularnego sklepu Steam dla gier NFT w modelu Play-to-Earn - jedynym niezbędnym miejscem poszukiwania wyjątkowych doświadczeń z zakresu GameFi. Obserwuj GemUni, aby uzyskiwać aktualne informacje dotyczące wydarzenia IDO z 19 stycznia na GameFi, Red Kite i KrystalGO.

Obserwuj GemUni:

strona internetowa: https://www.gemuni.io