MOSTOSTAL ZABRZE SA (9/2022) Zawarcie przez spółkę zależną aneksu do umowy na realizację projektu dla BASF Schwarzheide GmbH

01.03.2022, 15:01aktualizacja: 01.03.2022, 15:02

Raport bieżący 9/2022

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 27/2021 z dnia 10 sierpnia 2021 r. dotyczącego umowy zawartej pomiędzy MOSTOSTAL ZABRZE Realizacje Przemysłowe S.A. (spółka zależna Emitenta, Wykonawca) i BASF Schwarzheide GmbH (BASF, Zamawiający) na prefabrykację i montaż instalacji chemicznej oraz prace elektryczne w zakładzie produkcji aktywnych materiałów katodowych w Schwarzheide w Niemczech (Umowa), Zarząd MOSTOSTAL ZABRZE S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu 1 marca 2022 r. został podpisany aneks do Umowy.

Na podstawie zawartego aneksu został rozszerzony zakres prac Wykonawcy o wykonanie montażu konstrukcji stalowej dostarczanej przez BASF.

Wartość prac dodatkowych objętych aneksem wynosi niecałe 8 mln EUR netto.

Termin zakończenia prac w ramach Umowy nie uległ zmianie.

Aktualna wartość Umowy wraz z powyższym aneksem wynosi ok. 50 mln EUR netto.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz