EarthDaily Analytics powołuje Koalicję na Rzecz Wsparcia Ukraińskich Rolników (ang. Support Ukrainian Farmers Coalition, SUFC)

14.04.2022, 09:37aktualizacja: 14.04.2022, 09:44

EarthDaily Analytics
Firma wzywa kolejne organizacje branżowe, pozarządowe i rządowe do działania i przyłączenia się do Koalicji na Rzecz Wsparcia Ukraińskich Rolników. Koalicja powstała w celu zapewnienia wsparcia materialnego dla ukraińskiej branży rolniczej we współpracy z ponad 50 partnerami branżowymi, pozarządowymi i rządowymi.

VANCOUVER, Kolumbia Brytyjska, 14 kwietnia 2022 r. /PRNewswire/ -- EarthDaily Analytics Corp. („EDA” lub „Spółka”), firma zintegrowana pionowo, zajmująca się przetwarzaniem i analizą danych oraz wykorzystująca najnowocześniejsze narzędzia Big Data i sprawdzone technologie kosmiczne, ogłosiła dziś ustanowienie Koalicji na Rzecz Wsparcia Ukraińskich Rolników („SUFC” lub „Koalicja”) ‒ globalnej koalicji zrzeszającej partnerów branżowych, pozarządowych i rządowych działających wspólnie na rzecz zapewnienia bezpośredniego, materialnego wsparcia dla ukraińskich rolników.

Początkowe działania Koalicji koncentrowały się na dostarczaniu ukraińskim rolnikom usług z zakresu geoanalityki rolniczej obejmujących swoim zasięgiem ponad siedem milionów akrów, umożliwiając im tym samym optymalizację produkcji w warunkach niedoboru zasobów wskutek toczącej się wojny.

W oparciu o pierwsze sukcesy tych działań Koalicja rozszerza swoją działalność, aby ułatwić zapewnienie dodatkowej pomocy.

„Nasza reakcja na inwazję Rosji była szybka i stanowcza. Całkowicie zakończyliśmy naszą działalność w Rosji i skupiliśmy się na zapewnieniu bezpieczeństwa i dobrostanu naszych ukraińskich pracowników i klientów ‒ powiedział Don Osborne, dyrektor generalny EarthDaily Analytics. - Teraz, w obliczu nadciągającego kryzysu gospodarczego i kryzysu bezpieczeństwa żywnościowego zarówno na Ukrainie, jak i na całym świecie, wykorzystujemy naszą obecność w regionie oraz sieć regionalnych i globalnych kontaktów z przedstawicielami branży rolniczej, aby zapewnić wsparcie materialne rolnikom na Ukrainie, którzy znajdują się wśród najważniejszych producentów żywności na świecie. Dzięki współpracy z Agrilab mamy wyjątkową możliwość zapewnienia dzielnym ukraińskim rolnikom najbardziej zaawansowanych analiz geoprzestrzennych w celu optymalizacji planów sadzenia, aby umożliwić rozpoczęcie tegorocznego sezonu sadzenia i zbiorów na Ukrainie”.

Organizacje zainteresowane współpracą z SUFC lub osoby poszukujące dodatkowych informacji na temat Koalicji i jej działań zachęcamy do odwiedzenia dedykowanej tym kwestiom strony w witrynie EarthDaily Analytics, dostępnej tutaj.

Praca Koalicji opiera się na dotychczasowych wysiłkach EDA w zakresie dostarczania wartości dodanej oraz wiedzy i analiz agronomicznych dla organizacji humanitarnych i innych organizacji pozarządowych (NGO).

EarthDaily Analytics

EarthDaily Analytics (EDA), z siedzibą w Vancouver w Kolumbii Brytyjskiej, jest firmą zintegrowaną pionowo, zajmującą się przetwarzaniem i analizą danych oraz wykorzystującą najnowocześniejsze narzędzia Big Data i sprawdzone technologie kosmiczne w celu zapewnienia wartości dodanej ludziom, firmom i instytucjom rządowym, które stawiają czoła najpilniejszym wyzwaniom na świecie.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: https://earthdaily.com/

Zdjęcie- https://mma.prnewswire.com/media/1795442/tank_EarthDaily_Analytics.jpg
Logo- https://mma.prnewswire.com/media/1576150/EarthDaily_Analytics_Logo.jpg