CIS: porządek obrad 44. posiedzenia Senatu RP (komunikat)

06.06.2022, 11:23aktualizacja: 06.06.2022, 11:24

- Centrum Informacyjne Senatu informuje:

PORZĄDEK OBRAD 44. POSIEDZENIA SENATU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ X KADENCJI

8, 9 i 10 czerwca 2022 r. (środa, czwartek i piątek). Początek posiedzenia w 8 czerwca

1) Ustawa o zmianie ustawy – Prawo ochrony środowiska oraz niektórych innych ustaw. druki sejmowe nr 2181, 2210, 2210-A druki senackie nr 713, 713 A

2) Drugie czytanie projektu uchwały w sprawie ustaleń poczynionych przez Senacki Zespół do spraw Spółki GETBACK S.A. druk senacki nr 721

3) Ustawa o zmianie ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz niektórych innych ustaw. druki sejmowe nr 2186, 2239, 2239-A druk senacki nr 714

4) Ustawa o rolnictwie ekologicznym i produkcji ekologicznej. druki sejmowe nr 2180, 2190, 2190-A druk senacki nr 712

5) Ustawa o zmianie ustawy o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności oraz niektórych innych ustaw. druki sejmowe nr 2247, 2284, 2284-A druk senacki nr 724

6) Ustawa o zmianie ustawy o sposobie ustalania najniższego wynagrodzenia zasadniczego niektórych pracowników zatrudnionych w podmiotach leczniczych oraz niektórych innych ustaw. druki sejmowe nr 2268, 2291 i 2291-A druk senacki nr 725

7) Ustawa o zmianie ustawy – Prawo farmaceutyczne oraz ustawy o zawodzie farmaceuty. druki sejmowe nr 2114, do druku nr 2114, 2213 druk senacki nr 708

8) Ustawa o kolejnym w 2022 r. dodatkowym rocznym świadczeniu pieniężnym dla emerytów i rencistów. druki sejmowe nr 2270, 2270-A, 2292 i 2292-A druk senacki nr 726

9) Ustawa o zmianie ustawy o księgach wieczystych i hipotece oraz ustawy o przetwarzaniu informacji kryminalnych. druki sejmowe nr 2203, 2221 druki senackie nr 707, 707 A

10) Ustawa o zmianie ustawy o działach administracji rządowej oraz niektórych innych ustaw. druki sejmowe nr 2212, 2220 druki senackie nr 716, 716 A

11) Ustawa o portowych urządzeniach do odbioru odpadów ze statków. druki sejmowe nr 2223, 2237 druki senackie nr 709, 709 A, 709 B

12) Ustawa o ratyfikacji Konwencji ramowej Rady Europy o wartości dziedzictwa kulturowego dla społeczeństwa, sporządzonej w Faro dnia 27 października 2005 r. druki sejmowe nr 1571, 2193 druki senackie nr 717, 717 A

13) Ustawa o wypowiedzeniu Umowy o rozliczeniach wielostronnych w rublach transferowych i o utworzeniu Międzynarodowego Banku Współpracy Gospodarczej, sporządzonej w Moskwie dnia 22 października 1963 r., w brzmieniu nadanym Protokołem w sprawie zmiany Umowy o rozliczeniach wielostronnych w rublach transferowych i o utworzeniu Międzynarodowego Banku Współpracy Gospodarczej oraz Statutu tego Banku, sporządzonym w Moskwie dnia 18 grudnia 1970 r., Protokołem w sprawie zmiany Umowy o rozliczeniach wielostronnych w rublach transferowych i o utworzeniu Międzynarodowego Banku Współpracy Gospodarczej oraz Statutu tego Banku, sporządzonym w Moskwie dnia 23 listopada 1977 r. oraz Protokołem o zmianie Porozumienia o utworzeniu i działalności Międzynarodowego Banku Współpracy Gospodarczej z dnia 22 października 1963 r. (ze zmianami wprowadzonymi Protokołami z dnia 18 grudnia 1970 r., 23 listopada 1977 r. oraz 18 grudnia 1990 r.) oraz Statutu Międzynarodowego Banku Współpracy Gospodarczej (ze zmianami wprowadzonymi Protokołami z dnia 18 grudnia 1970 r., 23 listopada 1977 r. oraz 18 grudnia 1990 r.), sporządzonym w Warszawie dnia 25 listopada 2014 r. druki sejmowe nr 2248, 2287 druk senacki nr 723

14) Drugie czytanie projektu ustawy o zmianie ustawy – Prawo o adwokaturze oraz ustawy o radcach prawnych. druki senackie nr 695, 695 S

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi odpowiedzialność za jego treść – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe.

kom/ kos/

Data publikacji 06.06.2022, 11:23