Kongres 590: biznes musi postępować odpowiedzialnie

24.06.2022, 10:15aktualizacja: 24.06.2022, 10:19

PAP MediaRoom - kadr z filmu
Coraz więcej polskich przedsiębiorców świadomie podejmuje działania prowadzące do długoterminowych zysków społecznych, stanowiących jednocześnie o wysokim poziomie społecznej odpowiedzialności firmy – to wniosek z debaty „Miedzy zyskiem, a odpowiedzialnością w zarządzaniu” mającej miejsce podczas 7. edycji Kongresu 590.

„Niezmiernie ważne jest wpisanie w strategię przedsiębiorstwa działań odpowiedzialnych społecznie. Dla firm ważny powinien być nie tylko zysk finansowy, ale i jak najlepsze relacje społeczne, dbanie o środowisko, otoczenie, potrzeby pracowników” – wyjaśniała Agnieszka Kosik, była szefowa Meta / Facebooka na Polskę.

Według niej odpowiedzialność biznesu zwiększa wartość firmy, dostrzeganie potrzeb pracowników przekłada się na lepsze wyniki operacyjne.

Źródło informacji: PAP MediaRoom

embeduj wideo