Nauka i technologie

Kawaiiverse Hackathon 2022: budowanie ekosystemu gier Kawaiiverse

13.07.2022, 12:07aktualizacja: 13.07.2022, 12:12

PR Newswire/Kawaii Islands
Twórcy Kawaiiverse niedawno zorganizowali pierwszy w historii Hackathon, któremu przyświeca misja znalezienia obiecujących i utalentowanych osób z całego świata na potrzeby projektów związanych z grami. Ma to być swoisty inkubator dla społeczności tworzącej metawersum anime.

ROAD TOWN, Anglia, 13 lipca 2022 r. /PRNewswire/ -- Wydarzenie będzie okazją dla zespołów deweloperów i osób pasjonujących się grami do zdobycia wstępnej nagrody w wysokości 5 tys. USD, z możliwości kontynuowania prac nad grami przy wsparciu SmartML w ramach Kawaiiverse – przestrzeni skupiającej twórców anime i mangi w środowisku blockchain. Ekosystem gier to dopiero zalążek powstającego metawersum, do którego dołączać mogą kolejni zainteresowani twórcy.

Kawaiiverse to wspólne przedsięwzięcie Imba, renomowanego producenta gier z dorobkiem szeregu popularnych pozycji, oraz twórców Oraichain, pierwszego na świecie inteligentnego i bezpiecznego rozwiązania dla Web3, skalowalnych zdecentralizowanych aplikacji oraz zdecentralizowanej sztucznej inteligencji. Projekt Kawaiiverse ma swój początek w grze Kawaii Islands. Wydana w 2021 r. gra osadzona jest w stylistyce anime i stawia gracza w roli właściciela farmy. W założeniu miała ona zapoczątkować metawersum anime, którego uczestnicy mogą grać, tworzyć, nawiązywać kontakty i zarabiać pieniądze. Po kilku aktualizacjach ekonomii gry Kawaii Island obecnie bazuje na zrównoważonym modelu ekonomicznym stworzonym z myślą o ochronie tokenów przed hiperinflacją i rozwiązaniu jednego z głównych problemów gier P2E.

Poza zrównoważoną ekonomią metawersum anime dysponuje teraz własną podsiecią na Oraichain, która obsługuje EVM i Cosmos, co stanowi silny fundament infrastrukturalny pod przyszły rozwój.

Zespół deweloperów organizuje pierwszy w historii hackathon w ramach tego projektu, dążąc do rozbudowy ekosystemu gier będącego jednym z kluczowych elementów Kawaiiverse. Zapraszamy wszystkich niezależnych deweloperów i niezależne studia z całego świata do wzięcia udziału w tym wydarzeniu i stworzenia prototypu gry według własnych preferencji. Jest to okazja do rozwoju umiejętności i udziału w kształtowaniu stale rosnącego ekosystemu.

Korzyści

Zespoły uczestniczące w hackathonie zyskają możliwość:

• skorzystania z indywidualnego doradztwa specjalistów Kawaii w zakresie produkcji gier i zagadnień związanych z technologią blockchain;
  • otrzymania wstępnego grantu w wysokości co najmniej 5 tys. USD na opracowanie projektu, który może później otrzymać finansowanie na realizację;
  • ekskluzywny dostęp do narzędzi deweloperskich Kawaiiverse z indywidualnym instruktażem ze strony inżynierów z Oraichain;
  • wsparcie w zakresie sprzedaży niewymienialnych tokenów (NFT) w Kawaiiverse w długoterminowym modelu dzielenia zysku;
  • uczestnictwa w programie dzielenia przychodów z rynku NFT i produkowanej gry.

Więcej szczegółów można znaleźć na stronie https://hackathon.kawaii.global/.

Zachęcamy zespoły niezależnych deweloperów i niezależne studia do przygotowania pomysłów, stworzenia prototypu i stania się częścią świata Kawaiiverse.

Zdjęcie – https://mma.prnewswire.com/media/1857331/Kawaiiverse_Hackathon_2022___Bouncing_Anime_Metaverse.jpg

Źródło: Kawaii Islands

Źródło informacji: PR Newswire