Kolejne osiągnięcie chińskich marek samochodowych na rynku zagranicznym – sprzedaż GWM za granicą osiągnęła 1 mln sztuk

15.07.2022, 08:34aktualizacja: 15.07.2022, 08:37

PR Newswire

BAODING, Chiny, 15 lipca 2022 r. /PRNewswire/ -- Dnia 3 lipca podczas imprezy inaugurującej markę TANK w Arabii Saudyjskiej koncern GWM oficjalnie poinformował świat, że skumulowana sprzedaż zagraniczna osiągnęła poziom miliona sztuk, co wyznaczyło nowy kamień milowy w dążeniu do globalizacji.

„Ten właśnie pojazd (GWM TANK300) jest milionowym egzemplarzem eksportowym Grupy GWM. Jest to więc niesamowite osiągnięcie” – powiedział na konferencji Gautam Arun, dyrektor ds. produktów GWM w regionie Bliskiego Wschodu.

Według najnowszych danych sprzedażowych opublikowanych przez GWM, w pierwszej połowie 2022 roku koncern sprzedał łącznie 518 525 nowych pojazdów, z czego 62 823 sztuki trafiły za granicę, co stanowiło 12%.

Jednocześnie, rynek południowoafrykański utrzymał wiodącą pozycję w sprzedaży. Z raportu opublikowanego przez National Association of Automobile Manufacturers of South Africa (NAAMSA) wynika, że w pierwszych dwóch miesiącach bieżącego roku HAVAL H6 trzeciej generacji przejął 15% udziałów w rynku segmentu kompaktowych SUV-ów.

Znakomite wyniki sprzedaży zagranicznej GWM wynikają głównie z trzech aspektów: wysokiej jakości produktów, szerokiego zasięgu rynkowego i lokalizacji.

Najwyższej jakości produkty, takie jak GWM POER, TANK300, HAVAL H6 HEV i ORA GOODCAT, zapewniają światowym konsumentom inteligentne, dynamiczne i proekologiczne wrażenia z jazdy. Ponadto trzy marki technologiczne GWM, w tym L.E.M.O.N, TANK i COFFEE intelligence, gwarantują kluczową technologię dla odnowy i modernizacji produktów.

Obecnie produkty GWM są eksportowane do wielu krajów, demonstrując siłę marki i urok chińskiej motoryzacji na całym świecie.

W ubiegłym roku, spółka GWM uruchomiła na rynku tajlandzkim swoją pierwszą na świecie stację doładowującą z fotowoltaicznym wytwarzaniem mocy i magazynowaniem energii oraz ładowaniem. Ponadto firma uruchomiła niemiecką filię w Monachium i założyła europejską siedzibę główną, która ma służyć, jako centrum rozwoju rynku kontynentalnej Europy.

W procesie globalizacji, GWM stymuluje intensywną sprzedaż produktów wysokiej jakości poprzez strategie produkcji i marketingu.

W styczniu 2022 roku, firma oficjalnie przejęła zakład w Iracemápolis w Brazylii i zainwestowała 11,5 mld CNY, aby rozbudować miejscową sieć przemysłową. Poprzez sponsoring wpływowych wydarzeń, takich jak triatlony i zawody surfingowe WSL na rynku australijskim, GWM aktywnie kreuje również miejscowe działania marketingowe, docierając do tamtejszej kultury i życia, zwiększając świadomość klientów na temat marki i produktów.

Już od 25 lat, koncern GWM konsekwentnie realizuje założenia i strategię zdobywania rynków zagranicznych, odnosząc przy tym doskonałe wyniki. W ubiegłym roku sprzedaż zagraniczna firmy wyniosła 142 793 sztuki, co oznacza wzrost o 103,7% w stosunku do roku poprzedniego.

Podczas Internetowej Konferencji Dystrybutorów Zagranicznych kierownictwo firmy poinformowało, że GWM planuje osiągnąć globalną roczną sprzedaż na poziomie 4 milionów sztuk do 2025 roku, z czego około 80% to inteligentne produkty wykorzystujące nowoczesne technologie energetyczne.

Zdjęcia - https://mma.prnewswire.com/media/1859240/A_New_Achievement_of_Chinese_Auto_Brands_in_Overseas_Market__GWM_s_Overseas_Sales_reached_1_Million.jpg

Źródło: GWM

KONTAKT: