Ecoflow zaprezentuje nową przenośną stację zasilania DELTA 2 podczas targów IFA 2022

09.08.2022, 14:54aktualizacja: 09.08.2022, 14:57

PR Newswire/EcoFlow Europe s.r.o.
Podczas wrześniowego wydarzenia EcoFlow zademonstruje również całą gamę ekologicznych rozwiązań energetycznych.

BERLIN, 9 sierpnia 2022 r. /PRNewswire/ -- EcoFlow, firma tworząca ekologiczne rozwiązania energetyczne, ogłosiła dzisiaj, że weźmie udział w targach IFA 2022, które odbędą się w dniach 2-6 września w Berlinie. Podczas wydarzenia EcoFlow po raz pierwszy zaprezentuje EcoFlow DELTA 2 – najnowszą przełomową pozycję w jej katalogu przenośnych stacji zasilania do użytku rodzinnego.

„Nie ma lepszego miejsca na premierę nowej generacji przenośnych stacji zasilania EcoFlow niż największe targi elektroniki użytkowej i domowej w Europie – powiedział Ryan Xing, dyrektor regionalny EcoFlow na terenie Europy. – Z produktem tym wiążemy duże nadzieje, uważamy bowiem, że wyznaczy on nowy standard w branży. Premiera DELTA 2 podczas targów IFA 2022 stanowi ważny krok w naszej ekspansji na rynku europejskim, potwierdzając, że zależy nam na dostarczaniu tutejszym konsumentom praktycznych i ekologicznych rozwiązań energetycznych”.

Według najnowszego badania Allied Market Research udział Europy w globalnym rynku energetyki odnawialnej wynosi ponad 30% i szacuje się, że w latach 2021- 2030 skumulowany roczny wskaźnik wzrostu na tutejszym rynku wyniesie 8,4%. W ostatnich kilku latach firma EcoFlow zajęła czołową pozycję na rynku europejskim. Tutejsi konsumenci wykazują duży entuzjazm wobec ekologicznych produktów energetycznych i rozwiązań w zakresie energii odnawialnej. W 2022 r. rynek europejski stał się drugim największym – po Stanach Zjednoczonych – obszarem zbytu dla EcoFlow. Podczas Prime Day 2022 firma EcoFlow okazała się najlepszym sprzedawcą na terenie Europy w kategorii ekologicznych rozwiązań energetycznych.

„DELTA 2 to kolejny krok na naszej drodze w kierunku uwolnienia rodzin i indywidualnych użytkowników na całym świecie od ograniczeń stacjonarnych sieci energetycznych i radykalnej zmiany sposobu wytwarzania, magazynowania i użytkowania energii elektrycznej. Firma EcoFlow będzie dostosowywać swoją ofertę do stale rosnącego popytu na energię odnawialną w Europie, konsekwentnie opracowując nowatorskie rozwiązania mobilne w tym zakresie” – powiedział Xing.

Informacje na temat wydarzenia

Termin: 2-6 września 2022 r.

Czas: 10:00 – 18:00 GMT+2

Miejsce: Hala 3.2, stanowisko 108, obiekt Messe Berlin, Berlin

EcoFlow

EcoFlow jest producentem mobilnych systemów zasilania i rozwiązań w zakresie energii odnawialnej. Od 2017 r. firma dostarcza konsumentom na ponad 100 rynkach przenośne stacje zasilania i ekologiczne akcesoria, dzięki którym nie muszą oni martwić się o problemy z dostępem do energii elektrycznej. Misją EcoFlow jest zmiana sposobu, w jaki ludzie na całym świecie korzystają z energii elektrycznej, poprzez wprowadzanie innowacji obejmujących ciche, lżejsze, i trwalsze urządzenia do magazynowania energii ze źródeł odnawialnych. Produkty EcoFlow dostępne są już w 40 państwach i regionach całej Europy w ponad 400 lokalnych punktach sprzedaży detalicznej.

Więcej informacji można znaleźć na stronach internetowych firmy EcoFlow:

Niemcy: de.ecoflow.com

Wielka Brytania: www.ecoflow.com/uk

Francja: fr.ecoflow.com

Inne państwa europejskie: eu.ecoflow.com

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1874052/EcoFlow_Attends_IFA_2022_Debut_New_DELTA_2_Portable_Power.jpg

Źródło: EcoFlow Europe s.r.o.

KONTAKT:

Donna Ding