Najnowsza lista najlepszych przewoźników Premier Carrier firmy FourKites pokazuje zwrot z inwestycji w generowane w czasie rzeczywistym wysokiej jakości dane o widoczności łańcucha dostaw

23.09.2022, 12:52aktualizacja: 23.09.2022, 13:00

Business Wire/FourKites
Przewoźnicy z listy Premier Carriers notują znaczące wzrosty obrotu towarowego pomimo wciąż niestabilnej sytuacji na rynkach.

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- FourKites, dostawca wiodącej na świecie platformy zapewniającej widoczność łańcucha dostaw, opublikował dzisiaj swoją globalną listę najlepszych dostawców Premier Carrier List (PCL), która jest wyróżnieniem dla dynamicznie rozwijającej się społeczności pośredników, przewoźników i firm zewnętrznych zajmujących się logistyką, osiągających najwyższe standardy doskonałości operacyjnej związane z widocznością we wszystkich środkach transportu.

Niniejszy komunikat prasowy zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja dostępna pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20220923005062/en/.

Aby zakwalifikować się na listę PCL, przewoźnicy muszą zademonstrować zdolność do przekazywania wysokiej jakości, spójnych i dokładnych danych na temat przeważającej większości swoich dostaw, co pozwala ich klientom wysyłającym przesyłki i innym partnerom w obrębie ekosystemu na optymalizację działalności, skrócenie czasu oczekiwania do wysyłki, zmniejszenie stanu zapasów i optymalizację kosztów pracy.

W pierwszej połowie 2022 r. na listę PCL trafiło 685 przewoźników, przy czym liczba przewoźników z Europy wzrosła o 8%. Przewoźnicy Premier Carrier posiadali znacząco wyższy średni odsetek śledzonych przesyłek niż przewoźnicy spoza listy. W ostatnim półroczu przewoźnicy zakwalifikowani do listy Premier Carrier List śledzili średnio 92,6% swoich transportów drogowych z widocznością w czasie rzeczywistym, podczas gdy przewoźnicy spoza listy zaledwie 74,3%.

„Nawiązaliśmy współpracę z FourKites, bo chcieliśmy rozwinąć naszą działalność - mówi Vladas Stončius, dyrektor handlowy, Vlantana. - Dostawcy coraz częściej oczekują od przewoźników przesyłania danych w czasie rzeczywistym na temat wszystkich przesyłek. Dzięki FourKites możemy to robić efektywnie i stale, dzięki czemu udało nam się zdobyć większych klientów i podnieść nasze zyski na marży”.

Co istotne, przewoźnicy z listy Premier Carriers odnotowali lepszą stopę wzrostu niż ich konkurenci spoza listy. W Europie od pierwszej połowy roku 2021 do pierwszej połowy roku 2022 przewoźnicy Premier Carriers uzyskali wzrost obrotu towarowego o 9% w porównaniu z przewoźnikami spoza listy w regionie, u których obrót spadł o 2%.

„Trafienie na listę Four Kites Premier Carrier List jest coraz ważniejszym wyróżnieniem dla przewoźników, pośredników i podmiotów zewnętrznych świadczących usługi logistyczne, którzy dążą do wyróżnienia się na coraz bardziej konkurencyjnym i narażonym na zmiany rynku - powiedział Jason Eversole, wiceprezes ds. działalności przewoźników i strategii w FourKites. - Cieszymy się z ciągłego wzrostu całkowitej liczby przewoźników Premier Carriers i jesteśmy równie zadowoleni z faktu, że podmioty z listy uzyskują wyraźne korzyści biznesowe dzięki doskonałości w dziedzinie widoczności”.

Lista Premier Carrier List jest dostępna tutaj. Listę można przeszukać według zdolności przewoźników, środków transportu, obsługiwanych lokalizacji i innych istotnych kryteriów.

Przewoźnicy Premier Carriers o korzyściach programu:

„W Transervice jesteśmy dumni ze znalezienia się na liście FourKites Premier Carriers. FourKites daje Transervice i naszym klientom niezrównaną widoczność naszej działalności logistycznej. W efekcie uzyskujemy całkowitą przejrzystość naszego łańcucha dostaw i możliwość efektywnego gospodarowania zasobami. Z dumą współpracujemy z FourKites i nie możemy się doczekać dalszego rozwoju i kolejnych innowacji” - Tom Poduch, starszy dyrektor działu Rozwiązań w Transervice.

„Van den Bosch wciąż poszukuje nowych możliwości sprawienia, by nasz łańcuch dostaw był bardziej efektywny i przyjazny dla środowiska. Kluczowym motorem napędowym są tu innowacje i cyfryzacja, które są możliwe dzięki danym, pozyskiwanej wiedzy i wyciąganym z niej wnioskom. Miejsce na liście Premier Carriers List jest miłym wyróżnieniem, które potwierdza naszą pozycję jako podmiotu, który zmienia oblicze transportu masowego” - Marrit Hopmans, kierownik ds. danych i zastosowań, Van den Bosch.

„Jako były pracownik FourKites miałem okazję na własne oczy zobaczyć, jak kluczowa dla całej branży jest ich technologia. W Transloop jesteśmy niezmiernie dumni ze znalezienia się na liście FourKites Premier Carriers. Będziemy nadal odpowiadać na zapotrzebowanie naszych partnerów, przewoźników i dostawców, by TransLoop był najbardziej przejrzystym i niezawodnym pośrednikiem w całej branży” - Nick Reasoner, dyrektor generalny, TransLoop.

FourKites

Jako czołowa światowa platforma zapewniająca widoczność łańcucha dostaw, FourKites® obejmuje swoim zasięgiem nie tylko transport, ale także place składowe, magazyny, sklepy i wiele więcej. Śledząc ponad 2,8 mln ładunków dziennie przewożonych drogami, koleją, drogą morską i lotniczą, paczek i przesyłek kurierskich i docierając do ponad 200 krajów, FourKites łączy dane gromadzone w czasie rzeczywistym i ogromny potencjał uczenia maszynowego w celu wsparcia firm w ich drodze do cyfryzacji całego łańcucha dostaw. Ponad 1100 najbardziej uznanych na świecie marek, w tym 9 z listy 10 największych marek pakowanych produktów konsumenckich i 18 z listy 20 największych firm oferujących produkty żywnościowe i napoje, zaufało FourKites, powierzając tej firmie transformację ich działalności i stworzenie bardziej zwinnego, wydajnego i zrównoważanego łańcucha dostaw. Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej www.fourkites.com.

Wersja źródłowa dostępna w portalu businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220923005062/en/.

Źródło: FourKites

KONTAKT: