CD PROJEKT SA (42/2022) Realizacja skupu akcji własnych

13.10.2022, 07:59aktualizacja: 13.10.2022, 08:00

Raport bieżący z plikiem 42/2022

Podstawa prawna: Inne uregulowania

Zarząd spółki CD PROJEKT S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Spółka" lub "Emitent") w nawiązaniu do informacji przekazanej w Raporcie Bieżącym nr 40/2022 z dnia 4 października 2022 roku skorygowanego dnia 5 października 2022 roku zawiadamia, że w wyniku złożonego w dniu 4 października 2022 r. za pośrednictwem Trigon Dom Maklerski S.A. zlecenia maklerskiego, nabyte zostało w dniach od 5 października 2022 roku do 12 października 2022 roku na rachunek Spółki 475 000 akcji własnych Emitenta, po średniej cenie 114,41 zł za akcję, zgodnie z załącznikami 1 oraz 2 do niniejszego raportu.

W wyniku wszystkich przeprowadzonych w ramach skupu akcji własnych transakcji, to jest od 5 października 2022 roku do 12 października 2022 roku, Emitent nabył łącznie 475 000 akcji własnych Spółki, stanowiących 0,472% jej kapitału zakładowego oraz 0,472% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.

Rozpoczęcie skupu akcji własnych nastąpiło w oparciu o uchwały zarządu Emitenta z dnia 4 października 2022 roku w sprawie przeprowadzenia skupu akcji własnych, podjętą w wykonaniu uchwały nr uchwały nr 4 z dnia 29 listopada 2016 roku Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki CD PROJEKT Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie w sprawie wyrażenia zgody na skup akcji własnych Spółki w celu umorzenia, uchylającej i zastępującej uchwałę nr 22 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 24 maja 2016 roku w tej samej sprawie.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz