Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Modernizacja objęła gruntowny remont kuchni, adaptację pomieszczenia produktów suchych z magazynkiem na potrzeby kuchni, modernizację wszystkich pomieszczeń zaplecza. Wykonawca wymienił instalacje sanitarne i elektryczne. Zostały zakupione i zamontowane elementy wyposażenia kuchni ze stali nierdzewnej, takie jak basen jednokomorowy, stoły z półką, zlew, podest na chłodzenie, stoły podawcze ze wspólnym blatem, stół ze zlewem dwukomorowym i półką, kloc do mięsa na podstawie.
W kuchni zamontowano piec konwekcyjno-parowy, gastronomiczne taborety gazowe, uchylną patelnię gazową, kuchnię elektryczną czteropalnikową. Pojawiły się tam także nowe dozowniki mydła w płynie, wiszący kosz na odpadki, pojemnik na papierowe ręczniki. Na potrzeby kuchni została wymieniona winda.
– To kolejna inwestycja Miasta, której celem jest polepszenie warunków, w jakich w Białymstoku odbywa się opieka nad najmłodszymi mieszkańcami. W miarę możliwości staramy się sukcesywnie unowocześniać placówki szkolno-wychowawcze i zapewniać dzieciom komfortowe warunki – powiedział zastępca prezydenta Białegostoku Przemysław Tuchliński.
Inwestycja została sfinansowana z budżetu Miasta Białystok. Jej koszt to około 1,3 mln zł.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
| Data publikacji | 25.10.2022, 08:15 |
| Źródło informacji | UM Białystok |
| Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Od plantacji na salony: jagodowe przetwory wśród laureatów „Złotych Innowacji 2025”
W Teatrze Kamienica w Warszawie ogłoszono wyniki konkursu „Złote Innowacje FMCG & Retail 2025” - jednego z najważniejszych wydarzeń branży spożywczej i handlu detalicznego w Polsce. W tegorocznej edycji polskie przetwory z owoców jagodowych zdobyły złoto i dwa wyróżnienia.- 06.11.2025, 12:56
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
-
Image
Inkluzywna higiena tematem europejskiej debaty marki Tork
Wyniki badania Tork wykazały, że tylko jedna na pięć toalet w miejscach publicznych spełnia oczekiwania dotyczące higieny i czystości. Ponadto aż 52% osób podejmuje działania po negatywnych doświadczeniach z wizyty w łazience o dużym natężeniu ruchu - skraca pobyt w obiekcie, wystawia niepochlebne opinie - co bezpośrednio wpływa na przychody i wizerunek danej firmy.- 06.11.2025, 08:30
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Tork
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ