CIS: plan posiedzeń komisji senackich 21-25 listopada (komunikat)

21.11.2022, 10:42aktualizacja: 21.11.2022, 10:43

Centrum Informacyjne Senatu uprzejmie przesyła plan posiedzeń komisji senackich na najbliższy tydzień:

Wtorek 22 listopada

Komisja Samorządu Terytorialnego i Administracji Państwowej

godz. 11.00, sala 217

· Rozpatrzenie ustawy o zmianie ustawy – Prawo oświatowe oraz niektórych innych ustaw (druk senacki nr 860, druki sejmowe nr 458, 2710, 2719 i 2719-A).

Środa 23 listopada

Komisja Budżetu i Finansów Publicznych

godz. 12.30, sala obrad plenarnych Senatu

· Rozpatrzenie ustawy o zmianie ustawy o rozpatrywaniu reklamacji przez podmioty rynku finansowego i o Rzeczniku Finansowym oraz niektórych innych ustaw (druk senacki nr 864, druki sejmowe nr 2703, 2754 i 2754-A).

· Rozpatrzenie ustawy o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na rok 2023 (druk senacki nr 861, druki sejmowe nr 2654, 2731 i 2731-A).

· Rozpatrzenie ustawy o zmianie ustawy o podatku od niektórych instytucji finansowych oraz niektórych innych ustaw (druk senacki nr 871, druki sejmowe nr 2767, 2784 i 2784-A).

· Opinia komisji o petycji w sprawie podjęcia inicjatywy ustawodawczej dotyczącej zmiany ustawy z dnia 13 stycznia 2022 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług, w celu wprowadzenia zerowej stawki podatku VAT na opał (P10-38/22).

· Opinia komisji o petycji w sprawie podjęcia inicjatywy ustawodawczej dotyczącej zmiany ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług, w celu wprowadzenia zerowej stawki podatku VAT na drewno opałowe (P10-63/22).

kom/ mok/

Data publikacji 21.11.2022, 10:42