MOSTOSTAL ZABRZE SA (62/2022) Wybór oferty złożonej przez konsorcjum z udziałem spółki zależnej

07.12.2022, 16:48aktualizacja: 07.12.2022, 16:49

Raport bieżący 62/2022

Zarząd MOSTOSTAL ZABRZE S.A. ("Emitent") informuje, iż w dniu 7 grudnia 2022 r. Mostostal Zabrze Gliwickie Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego S.A. ("GPBP" - spółka zależna Emitenta, partner konsorcjum) powzięła informację o wyborze jako najkorzystniejszej oferty złożonej przez GPBP w konsorcjum z Przedsiębiorstwem Remontów Ulic i Mostów S.A. (lider konsorcjum, łącznie z GPBP jako "Konsorcjum") w ramach postępowania prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego przez Miasto Gliwice pod nazwą: "Budowa sieci wod.-kan. z retencją wód na terenie Gliwickiego Obszaru Gospodarczego (GOG)".

Wartość złożonej oferty wynosi 104,9 mln zł netto (129,0 mln zł brutto) , z czego zakres przynależny GPBP wynosi 47,2 mln zł netto (58,0 mln zł brutto).

Planowany termin zakończenia realizacji prac to 36 miesięcy od zawarcia umowy na podstawie powyższej oferty.

Zgodnie z ustawą z dnia 11 września 2019 r. - "Prawo zamówień publicznych" wykonawcom, którzy ubiegali się o udzielenie zamówienia przysługuje procedura odwoławcza.

O zawarciu umowy Emitent poinformuje odrębnym raportem.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz