Mistrzowie z branży cukiernictwa i produkcji lodów, m.in. Massari, Bohr i Morrone, zaprezentują się podczas targów Sigep 2023 we Włoszech, w ramach których odbędą się ważne konkursy rangi międzynarodowej

03.01.2023, 12:02aktualizacja: 03.01.2023, 12:41

PR Newswire/Italian Exhibition Group

RIMINI, Włochy, 3 stycznia 2023 r. /PRNewswire/ -- Największe gwiazdy z branży cukierniczej wezmą udział w 44. edycji SIGEP-The Dolce World Expo - międzynarodowych targów wyrobów rzemieślniczych, w tym lodów, ciast, pieczywa i kawy, zorganizowanych przez Italian Exhibition Group. Targi mają odbyć się w Rimini we Włoszech w dniach od 21 do 25 stycznia, w połączeniu z 7. edycją wydarzenia AB Tech Expo, na którym zaprezentowane zostaną technologie i urządzenia do wyrobu pieczywa, ciast i słodyczy. Sigep stanowi zatem niepowtarzalną okazję do odkrywania nowych produktów i poszerzania wiedzy.

Wśród uczestniczących w targach cukierników, których doskonałość wykonania jest znana na całym świecie i którzy zyskali sobie miano żywych legend branży cukierniczej, znajdą się: mistrzowie Igino Massari, Salvatore De Riso, Alessandro Dalmasso, Roberto Rinaldini i Eugenio Morrone, a także Marcus Bohr, mistrz cukiernictwa w domu towarowym Harrods w Londynie oraz Giancarlo Timballo, prezes Cogel Fipe i organizator imprezy Gelato World Cup.

Z myślą o miłośnikach międzynarodowych wyzwań, podczas 44. edycji targów odbędzie się konkurs o europejski puchar producentów lodów - Gelato Europe Cup, w którym o wejście do finału będą rywalizować ekipy z Austrii, Włoch, Hiszpanii, Francji, Niemiec i Węgier. Finał 10. edycji Gelato World Cup odbędzie się podczas Sigep 2024. Z kolei zawodniczki z Korei, Japonii, Indii, Włoch i Peru będą walczyć o tytuł królowej wypieków - Women’s Pastry Queen, a w Mistrzostwach Świata Juniorów w Cukiernictwie udział wezmą cukiernicy poniżej 25. roku życia.

W 5. edycji międzynarodowych mistrzostw piekarniczych - Bread in The City, które odbędą się w Bakery Arena, części poświęconej piekarnictwu, we współpracy z Club Richemont, wystąpią drużyny z Chin, Chorwacji, Izraela, Włoch, Meksyku, Holandii, Peru, Portugalii i Hiszpanii. Kawiarze i bariści będą z kolei walczyć w Coffee Arena, części poświęconej kawie, w siedmiu konkurencjach zorganizowanych przez SCA Italy (włoski oddział Specialty Coffee Association) w ramach Mistrzostw Świata w Parzeniu Kawy.

Wydarzenia Sigep i A.B. Tech Expo 2023

Termin: 21-25 stycznia 2023 r.; organizator: Italian Exhibition Group SpA; edycje: 44. edycja Sigep i 7. edycja A.B. Tech Expo; cykliczność wydarzenia: raz do roku; rodzaj wydarzenia: międzynarodowe targi; wstęp: wyłącznie dla podmiotów z branży; szczegółowe informacje: https://en.sigep.it.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/723307/Italian_Exhibition_Group_Logo.jpg

Źródło: Italian Exhibition Group

KONTAKT: