Newsletter

Mistrzowie z branży cukiernictwa i produkcji lodów, m.in. Massari, Bohr i Morrone, zaprezentują się podczas targów Sigep 2023 we Włoszech, w ramach których odbędą się ważne konkursy rangi międzynarodowej

03.01.2023, 12:02aktualizacja: 03.01.2023, 12:41

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

PR Newswire/Italian Exhibition Group
PR Newswire/Italian Exhibition Group

RIMINI, Włochy, 3 stycznia 2023 r. /PRNewswire/ -- Największe gwiazdy z branży cukierniczej wezmą udział w 44. edycji SIGEP-The Dolce World Expo - międzynarodowych targów wyrobów rzemieślniczych, w tym lodów, ciast, pieczywa i kawy, zorganizowanych przez Italian Exhibition Group. Targi mają odbyć się w Rimini we Włoszech w dniach od 21 do 25 stycznia, w połączeniu z 7. edycją wydarzenia AB Tech Expo, na którym zaprezentowane zostaną technologie i urządzenia do wyrobu pieczywa, ciast i słodyczy. Sigep stanowi zatem niepowtarzalną okazję do odkrywania nowych produktów i poszerzania wiedzy.

Wśród uczestniczących w targach cukierników, których doskonałość wykonania jest znana na całym świecie i którzy zyskali sobie miano żywych legend branży cukierniczej, znajdą się: mistrzowie Igino Massari, Salvatore De Riso, Alessandro Dalmasso, Roberto Rinaldini i Eugenio Morrone, a także Marcus Bohr, mistrz cukiernictwa w domu towarowym Harrods w Londynie oraz Giancarlo Timballo, prezes Cogel Fipe i organizator imprezy Gelato World Cup.

Z myślą o miłośnikach międzynarodowych wyzwań, podczas 44. edycji targów odbędzie się konkurs o europejski puchar producentów lodów - Gelato Europe Cup, w którym o wejście do finału będą rywalizować ekipy z Austrii, Włoch, Hiszpanii, Francji, Niemiec i Węgier. Finał 10. edycji Gelato World Cup odbędzie się podczas Sigep 2024. Z kolei zawodniczki z Korei, Japonii, Indii, Włoch i Peru będą walczyć o tytuł królowej wypieków - Women’s Pastry Queen, a w Mistrzostwach Świata Juniorów w Cukiernictwie udział wezmą cukiernicy poniżej 25. roku życia.

W 5. edycji międzynarodowych mistrzostw piekarniczych - Bread in The City, które odbędą się w Bakery Arena, części poświęconej piekarnictwu, we współpracy z Club Richemont, wystąpią drużyny z Chin, Chorwacji, Izraela, Włoch, Meksyku, Holandii, Peru, Portugalii i Hiszpanii. Kawiarze i bariści będą z kolei walczyć w Coffee Arena, części poświęconej kawie, w siedmiu konkurencjach zorganizowanych przez SCA Italy (włoski oddział Specialty Coffee Association) w ramach Mistrzostw Świata w Parzeniu Kawy.

Wydarzenia Sigep i A.B. Tech Expo 2023

Termin: 21-25 stycznia 2023 r.; organizator: Italian Exhibition Group SpA; edycje: 44. edycja Sigep i 7. edycja A.B. Tech Expo; cykliczność wydarzenia: raz do roku; rodzaj wydarzenia: międzynarodowe targi; wstęp: wyłącznie dla podmiotów z branży; szczegółowe informacje: https://en.sigep.it.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/723307/Italian_Exhibition_Group_Logo.jpg

Źródło: Italian Exhibition Group

KONTAKT:

Italian Exhibition Group

kontakt dla prasy

kierownik biura prasowego

Marco Forcellini

e-mail: marco.forcellini@iegexpo.it 

-

koordynator międzynarodowego biura prasowego

Silvia Giorgi

e-mail: silvia.giorgi@iegexpo.it 

tel. +39-0541-744814

Źródło informacji: PR Newswire

 

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

bezpośredni link do materiału
Data publikacji 03.01.2023, 12:02
Źródło informacji PR Newswire
Zastrzeżenie Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.

Newsletter

Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.

ZAPISZ SIĘ