Empire State Building inauguruje obchody Księżycowego Nowego Roku 2023

23.01.2023, 10:26aktualizacja: 23.01.2023, 11:28

Business Wire/Empire State Realty Trust, Inc.
„Najsłynniejszy budynek świata” świętuje Rok Królika uroczystą iluminacją, widowiskiem muzycznym, punktami gastronomicznymi oraz odświętnymi wystawami w ramach punktu widokowego Observatory i w oknach budynku wychodzących na Piątą Aleję.

NOWY JORK--(BUSINESS WIRE)-- Budynek Empire State Building zainaugurował obchody Księżycowego Nowego Roku uroczystą iluminacją wieży i widowiskiem muzycznym, tymczasowym stanowiskiem gastronomicznym nowojorskiej piekarni Sheng Mary Bakery, narożną wystawą w kultowym punkcie widokowym Observatory położonym na 86. piętrze budynku oraz otwarciem instalacji w oknach lobby wychodzącego na Piątą Aleję w celu uhonorowania Roku Królika, który rozpoczyna się obecnie według chińskiego horoskopu.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20230120005469/pl/.

„Mamy przyjemność kontynuować coroczne obchody Księżycowego Nowego Roku i szerzyć pomyślność wśród chińskiej społeczności mieszkającej w Stanach Zjednoczonych, w Chinach i na całym świecie - powiedział Jean-Yves Ghazi, prezes Empire State Building Observatory. - Księżycowy Nowy Rok to idealny moment dla odwiedzających nas gości z Chin, aby rozkoszować się najpiękniejszymi widokami Nowego Jorku i skorzystać z atrakcji przeprojektowanego punktu widokowego Observatory, a także obejrzeć prezentowane w nim interaktywne wystawy podczas obchodów tego radosnego święta”.

Po raz pierwszy od 2020 r. w Empire State Building zorganizowano ceremonię uroczystego uruchomienia iluminacji z osobistym udziałem gości z okazji Chińskiego Nowego Roku i Święta Wiosny, w której wziął udział konsul generalny Chin w Nowym Jorku. Uroczystość zakończyło tradycyjne widowisko w lobby Observatory.

Emblematyczne okna lobby budynku wychodzące na Piątą Aleję zostały ozdobione dynamicznymi obrazami z okazji rozpoczynającego się według chińskiego horoskopu Roku Królika, prezentującymi postać tego zwierzęcia na tle kolorowych krajobrazów pełnych chińskich lampionów, kwiatów i drzew. Wystawę będzie można podziwiać do 15 lutego. Wielowymiarowa narożna wystawa zdjęć ozdobiła teraz północno-zachodnią część położonego na 86. piętrze tarasu Observatory, obejmując lampiony, kwiatostany i wazony z kwiatami otoczone złotym łukiem. Wywodząca się z dzielnicy Flushing piekarnia Sheng Mary Bakery ustawiła swoje stanowisko na 86. piętrze budynku, gdzie w dniach 20-29 stycznia od godziny otwarcia obiektu do godz. 15:00 goście będą mieli okazję skosztować tradycyjnych chińskich przysmaków.

Dzisiejszej nocy nowojorczycy mogą podziwiać górującą nad miastem słynną wieżę Empire State Building oświetloną na czerwono z okazji Księżycowego Nowego Roku.

Więcej informacji na temat iluminacji wieży Empire State Building można znaleźć online.

Informacje o Empire State Building

Empire State Building, „najsłynniejszy budynek świata”, którego właścicielem jest fundusz Empire State Realty Trust, Inc. (ESRT: NYSE), wznosi się na wysokość 1454 stóp nad środkowym Manhattanem (mierząc od fundamentów do anteny). Wyceniona na 165 milionów dolarów przebudowa punktu widokowego „Observatory Experience” w Empire State Building zapewnia zupełnie nowe doświadczenie, ze specjalnym wejściem dla gości, interaktywnym muzeum z dziewięcioma galeriami i przeprojektowanym punktem widokowym na 102. piętrze z oknami na całej wysokości od podłogi do sufitu. Podróż do słynnego na całym świecie, położonego na 86. piętrze, jedynego otwartego punktu z widokiem 360 stopni na Nowy Jork i nie tylko, ukierunkowuje odwiedzających na specyficzne doświadczenie odkrywania Nowego Jorku i obejmuje wszystko, od fascynującej historii kultowego budynku po jego obecne miejsce w popkulturze. Więcej informacji można uzyskać na stronie www.esbnyc.com. Okrzyknięty przez Amerykański Instytut Architektów „ulubionym budynkiem Ameryki”, a także najpopularniejszym celem podróży według Ubera oraz największą atrakcja Stanów Zjednoczonych według rankingu Tripadvisor „2022 Travelers’ Choice Best of the Best” i największą atrakcją Nowego Jorku według Lonely Planet, Empire State Building, jest co roku odwiedzany przez ponad 4 miliony gości z całego świata.

Od 2011 r. budynek jest w pełni zasilany odnawialną energią wiatrową, a na wielu piętrach mieszczą się biura różnorodnych firm takich jak LinkedIn czy Shutterstock, a także punkty detaliczne i gastronomiczne, takie jak STATE Grill and Bar, Tacombi i Starbucks. Aby uzyskać więcej informacji i zakupić bilety wstępu do punktu widokowego „Observatory Experience”, należy odwiedzić stronę esbnyc.com lub śledzić stronę budynku na platformach Facebook, Twitter, Instagram, Weibo, YouTube lub TikTok.

Kategoria: Observatory

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230120005469/pl/.

Źródło: Empire State Realty Trust, Inc.

KONTAKT:

Empire State Realty Trust