Polityka i społeczeństwo

CIS: porządek obrad 58. Posiedzenia Senatu RP (komunikat)

08.02.2023, 12:19aktualizacja: 08.02.2023, 12:53

Centrum Informacyjne Senatu przekazuje zatwierdzony przez Izbę porządek obrad 58. posiedzenia Senatu RP, odbywającego się w dniach 8 i 9 lutego 2023 r. (środa i czwartek):

Początek posiedzenia 8 lutego 2023 r. o godz. 11:00.

1) Drugie czytanie: projektu uchwały w sprawie upamiętnienia 160. rocznicy wybuchu Powstania Styczniowego, - projektu uchwały w sprawie upamiętnienia 160. rocznicy wybuchu Powstania Styczniowego, druki senackie nr 914, 915, 914/915 S; Sprawozdawca Komisji Ustawodawczej – senator Krzysztof Kwiatkowski

2) Drugie czytanie projektu uchwały w sprawie upamiętnienia 450. rocznicy uchwalenia konfederacji warszawskiej, druki senackie nr 913, 913 S; Sprawozdawca Komisji Ustawodawczej – senator Kazimierz Michał Ujazdowski

3) Ustawa o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie niektórych źródeł ciepła w związku z sytuacją na rynku paliw oraz niektórych innych ustaw, druki sejmowe nr 2950, do druku nr 2950, 2973, 2973-A, druki senackie nr 908, 908 A; Sprawozdawca Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności oraz Komisji Samorządu Terytorialnego i Administracji Państwowej – senator Wiesław Dobkowski

4) Ustawa o zmianie ustawy o przygotowaniu i realizacji inwestycji w zakresie obiektów energetyki jądrowej oraz inwestycji towarzyszących oraz niektórych innych ustaw, druki sejmowe nr 2562, do druku nr 2562, 2774, 2774-A, druki senackie nr 901, 901 A, 901 B; Sprawozdawca Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności oraz Komisji Środowiska – senator Zdzisław Pupa, Sprawozdawca mniejszości Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności oraz Komisji Środowiska – senator Alicja Chybicka, Sprawozdawca Komisji Nadzwyczajnej do spraw Klimatu – senator Stanisław Lamczyk