NIQ prezentuje nową tożsamość marki odzwierciedlającą zobowiązanie do lepszego zrozumienia zachowań konsumentów w drodze rozwiązania Full View

02.03.2023, 09:33aktualizacja: 02.03.2023, 09:41

NIQ zapewnia najbardziej kompletne i przejrzyste zrozumienie zachowań zakupowych konsumentów na całym świecie.

CHICAGO--(BUSINESS WIRE)-- NIQ, globalny lider w dziedzinie informacji o zachowaniach konsumentów, zaprezentował nową tożsamość marki odzwierciedlającą najlepsze w branży zdolności informacyjne i pomiarowe, wskazując nowe ścieżki rozwoju dla sprzedawców detalicznych i producentów. Nowy branding jest dostosowany do istotnych przemian dokonanych w całej organizacji i odzwierciedla zobowiązanie do zapewniania najbardziej kompletnego i przejrzystego zrozumienia konsumentów na całym świecie – w ramach rozwiązania Full View.

Rozwiązanie Full View firmy NIQ jest wspierane większą ilością danych pozyskiwanych z większej liczby kanałów, źródeł i regionów oraz od większej liczby konsumentów. Dzięki zrozumieniu i analizie pomiarowej kompletnych danych oraz działaniom podejmowanym na ich podstawie klienci zyskują niezrównaną możliwość zdobycia przewagi konkurencyjnej, wykorzystania szans, ograniczenia ryzyka i zrozumienia zmieniających się zachowań zakupowych konsumentów. Dzięki jasnemu zrozumieniu zachowań konsumentów uzyskanemu za pośrednictwem zaawansowanej platformy ze zintegrowanymi funkcjami analitycznymi firmy mogą podejmować zdecydowane decyzje stymulujące wzrost.

„Nowa tożsamość marki zapewnia równowagę między naszym dziedzictwem a naszą przyszłością jako lidera w dziedzinie informacji na temat zachowań konsumentów – powiedziała Tracey Massey, dyrektor operacyjna, NIQ. – W 1923 r. nasza firma stworzyła koncepcję udziału w rynku, a obecnie, dzięki inwestycjom w strategię omnichannel, marka NIQ symbolizuje nowe standardy w zrozumieniu, co kupują konsumenci, dlaczego podejmują decyzje o zakupie i, co najważniejsze, w jaki sposób nasi klienci mogą zyskać na tej wiedzy”.

Nowe elementy tożsamości marki obejmują zmienioną nazwę, logo, barwy oraz cel firmy. Łącznie symbolizują jej rozwój oraz podkreślają pozycję lidera w dziedzinie informacji o zachowaniach konsumentów na podstawie strategii omnichannel.

• Nazwa/logo: NIQ wykorzystuje dziedzictwo firmy, przechodząc metamorfozę, aby dostosować się do przyszłości.
  • Kolorystyka: różnorodna paleta kolorów podkreśla zaawansowaną platformę Connect i platformę wizualizacji danych Discover firmy NIQ, solidne i intuicyjne narzędzia analityki biznesowej, które współdziałają z najbardziej kompletnymi zbiorami danych konsumenckich z całego świata.
  • Cel marki: „pokazujemy światu, czego chcą ludzie” – umożliwia koncentrację na strategii firmy i korzyściach oferowanych pracownikom.
  • Obietnica marki: „dostarczamy Full View, czyli najbardziej kompletne i przejrzyste zrozumienie zachowań zakupowych konsumentów, zapewniające nowe ścieżki rozwoju” – przedstawia klientom nasz wyjątkowo ambitny punkt widzenia.

„Nasza nowa tożsamość ucieleśnia odnowione poczucie celu i dynamikę w całej firmie, wyrażające zmiany i innowacyjność oraz rozwiązujące największe problemy w branży – powiedziała Marta Cyhan-Bowles, dyrektor ds. komunikacji i kierownik marketingu na Amerykę Północną. – Jest to przełomowy rok dla NIQ, gdyż firma przyspiesza realizację wizji dotyczącej kształtowania świata dostrzegającego naszą istotę, podążając ścieżką prowadzącą do rozwoju”.

Nowa tożsamość marki NIQ zostanie zaprezentowana podczas dorocznej konferencji Consumer 360® na potwierdzenie wysiłków firmy pokonującej nowe etapy drogi do realizacji obranego celu, definiującej nowe sposoby opracowywania innowacji, zapewniającej nowe możliwości współpracy i torującej nowe ścieżki rozwoju.

Więcej informacji o firmie NIQ i nowej tożsamości marki można znaleźć na stronie www.niq.com.

Informacje o NIQ

NIQ, wiodąca na świecie firma w dziedzinie informacji na temat zachowań konsumentów, prezentuje nowe ścieżki rozwoju dla sprzedawców detalicznych i producentów towarów konsumpcyjnych. Firma NIQ, prowadząca działalność w ponad 100 krajach, zapewnia najbardziej kompletne i przejrzyste zrozumienie zachowań zakupowych konsumentów dzięki zaawansowanej platformie analityki biznesowej ze zintegrowaną analityką predykcyjną. NIQ zapewnia rozwiązanie Full View.

Firma NIQ została założona w 1923 r. i należy do portfela Advent International. Więcej informacji można uzyskać na stronie NIQ.com.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230301005485/pl/

Źródło: NIQ

KONTAKT: