Działania promujące 133. Targi Kantońskie spotkały się z dużym zainteresowaniem ze strony skandynawskich środowisk biznesowych

13.04.2023, 15:20aktualizacja: 13.04.2023, 15:24

PR Newswire/Canton Fair

GUANGZHOU, Chiny, 13 kwietnia 2023 /PRNewswire/ -- Xu Bing, zastępca sekretarza generalnego Targów Kantońskich i zastępca dyrektora generalnego Chińskiego Centrum Handlu Zagranicznego, przewodniczył w ostatnim czasie delegacjom do Danii, Islandii i Szwecji, których celem było wypromowanie Chińskich Targów Importu i Eksportu (dalej: „Targi Kantońskie” lub „Targi”), zaprezentowanie nowego wizerunku 133. Targów Kantońskich i zachęcenie większej liczby firm skandynawskich do udziału w Targach. Działania te spotkały się z dużym zainteresowaniem ze strony środowisk biznesowych w tych krajach.

Kraje Europy Północnej i Chiny cechuje znaczna komplementarność branż przemysłowych i ogromna przestrzeń do współpracy. W oparciu o unikalne cechy lokalnego rynku, delegacja przeprowadziła szereg działań promocyjnych, między innymi:

• zorganizowała dwie konferencje promocyjne w Danii i Szwecji oraz jedno seminarium w Islandii;

• odwiedziła rządowe departamenty promocji handlu oraz organizacje przemysłowe i handlowe, takie jak Konfederacja Duńskiego Przemysłu, Duńska Rada ds. Rolnictwa i Żywienia oraz organizacje ds. działalności gospodarczej w Islandii i Szwecji;

• podpisała Globalne Porozumienie o Współpracy w ramach Targów Kantońskich z Radą Handlu pomiędzy Szwecją a Chinami;

• odbyła wizyty badawcze w renomowanych centrach kongresowych i wystawienniczych, w tym w Bella Center w Danii, Harpa w Islandii i Stockholmsmassen w Szwecji;

• odwiedziła i nawiązała kontakty z głównymi przedsiębiorstwami w obrębie sieci handlowych, w tym Netto z Danii i supermarketem Bilka należącym do Salling Group.

Grupa robocza przekazała nordyckiej społeczności biznesowej najnowsze informacje o Targach Kantońskich i potencjalnych możliwościach biznesowych, w tym o rozbudowie obiektu, zwiększonej powierzchni wystawienniczej oraz nowych sekcjach i tematach wystawienniczych. Międzynarodowe firmy handlowe, eksporterzy i importerzy z trzech wymienionych krajów wykazali duże zainteresowanie Targami Kantońskimi. Z kolei grupa delegatów, dzięki bezpośrednim, pogłębionym rozmowom, zebrała opinie i sugestie lokalnych partnerów dotyczące usług zapewnianych w ramach Targów Kantońskich.

W przyszłości Chińskie Centrum Handlu Zagranicznego będzie utrzymywać bliski kontakt z organizacjami przemysłowymi i handlowymi na świecie, poprawiać obsługę klienta, ułatwiać większej liczbie przedsiębiorstw dzielenie się korzyściami płynącymi z marki „Made in China” i chińskiego rynku oraz przyczyniać się do wymiany gospodarczej i handlowej między Chinami a innymi krajami.

Aby zapoznać się z najświeższymi wiadomościami dotyczącymi nadchodzących 133. Targów Kantońskich, należy odwiedzić stronę: https://invitation.cantonfair.org.cn/BuyerUser/RegisterUser?MediaType=16.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2052583/image_5003628_47284409.jpg

Źródło: Canton Fair